In de lente en vroege zomer zijn alle ingrediënten aanwezig om de Minervois te voet te doorkruisen: prettige temperaturen, een prachtige natuur met vele bloemetjes, verse groene blaadjes aan de wijnstokken en heerlijke geuren van de brem, tijm en rozemarijn.

Tot 15 juli bieden wij u dan ook graag het onderstaande wandelarrangement aan à € 145 per persoon (op basis van een tweepersoonskamer). U kunt zelf de aankomstdag kiezen en verlenging is uiteraard mogelijk:

– welkomstdrankje
– 4 overnachtingen inclusief ontbijt
– 1 diner dat bestaat uit aperitief, voor- hoofd- en nagerecht, wijn, koffie of thee
– Uitgebreide informatie en beschrijvingen om 3 dagen te wandelen

Een greep uit de wandelmogelijkheden:

Dag 1, rondom La Maison Chabbert

U vertrekt vanuit huis en verkent het dorpje en de directe omgeving. Mogelijkheid van enkele kilometers tot 16,5 km en verschillende afstanden daartussen.

Dag 2, La Malvoisine, 6 km, start in Minerve

Deze wandeling kunt u combineren met een bezoek aan het mooie Minerve, waarbij u de geschiedenis ontdekt van de katharen en de belegering van het dorpje in 1210.
Minerve is ook bekend om de bijzondere geografische ligging, want het wordt omgeven door de rivierkloven van de Cesse en de Brian.
Er zijn twee indrukwekkende bruggen of tunnels, die op natuurlijke wijze uitgegraven zijn door de Cesse. Een gedeelte van het jaar ligt de rivier bovengronds droog en kunt u in de tunnels gaan.

Tijdens de wandeling ziet u landschappen van een wilde schoonheid en ontdekt u de typische en geurige vegetatie van de causse (kalksteenplateau).

Of

Font Galine, 11 km, start in Cesseras

Tijdens de wandeltocht krijgt u adembenemende uitzichten over de rivierengten van de Cesse en de kliffen. In deze wilde en rustige omgeving wisselen de wijngaarden, de garrigue (struikgewas), dennenbossen, bremstruiken en weilanden elkaar af.

Of

Le Causse, 14 km, start in La Caunette

De wandeling Le Causse voert u over paden die grenzen aan kalkstenen kliffen. U ontdekt de prachtige landschappen van de ?causses? (kalksteenplateaus) van de Minervois. Bij helder weer zijn op de achtergrond de Pyreneeën en de Middellandse Zee te zien.

Dag 3, L’Écluse de l’Aiguille, 12 km, start in Puichéric

Deze dag een heel andere, vlakkere wandeling rond het Canal du Midi, dat op de werelderfgoedijst van Unesco staat.
Vanuit Puichéric loopt u richting het kanaal waar u een pont-canal (aquaduct) tegenkomt en de dubbele sluis van Aiguille. Altijd leuk om naar het schutten van de boten te kijken en daarnaast is er een bijzondere, grappige expositie van ijzeren sculpturen, gemaakt door de sluiswachter.
De wandeling gaat vervolgens naar het drooggelegde meer van Marseillette, dat plaatsgemaakt heeft voor wijngaarden, appelboomgaarden en rijstvelden!
In het laatste gedeelte van de wandeling loopt u langs het Canal du Midi.

Of

L’Épanchoir et les Douze Ponts, 15,5 km, start in La Redorte-Port de la Fabrique

Deze wandeling bestaat uit twee lussen: 3,2 km en 12,3 km, die beide starten in de vroeger zo belangrijke haven van La Redorte.
U ziet vooral tijdens de kleine lus verschillende vernuftige bouwwerken van het Canal du Midi, zoals het Épanchoir de l?Argent Double (een overlaat van overtollig water).

Vaak is het verstandig om op pad te gaan met eten en drinken. Wij geven u graag de gelegenheid om bij het ontbijt uw lunchpakket klaar te maken tegen een kleine meerprijs van € 5,00 p.p.

Wij kunnen u eventueel afzetten of ophalen op een bepaalde plaats, waar vandaan u een wandeling wilt starten of stoppen.
Zo zou u bijvoorbeeld een gedeelte van de GR 77 kunnen lopen of de GR 78.

Sinds 2019 is Beaufort een van de officiële etappeplaatsen geworden van een van de pelgrimroutes naar Santiago de Compostella. Momenteel wordt er gewerkt aan de markering van dit nieuwe traject Montpellier – Carcassonne, dat aansluit op de GR 78.

Wilt u een dag niet wandelen, dan zijn er volop andere uitstapjes die u kunt doen, maar ook is het met een goed boek fijn toeven in onze tuin.