Op slechts 5 km vanaf de afslag 27 (Tournus) van de A-6 Route du Soleil treft u ons fraaie landgoed La Montagne aan.

Het landgoed La Montagne ligt aan een doodlopende weg op een top van een heuvel met aan de achterzijde het begin van de Bourgondische wijnvelden.

Aan de horizon prijken de besneeuwde toppen van de Frans-Zwitserse Alpen met de Mont Blanc en daarvoor de Saône vallei /Jura. Het is dus echt genieten als u 's morgens in de zon uw ontbijt op het balkon nuttigt en geniet van het geweldige uitzicht..

Het fraaie wijnhuis is geschikt voor grotere families of groepen en heeft onder meer 4 familiekamers met eigen sanitair en is bijzonder geschikt voor families met meerdere gezinnen.
De standaard indeling is voor 13 personen maar door het bijplaatsen van extra bedden kunnen er in het wijnhuis zelf wel 12 volwassenen en 7 kinderen verblijven.

Het bijplaatsen van een tent of caravan of het bijhuren van onze gite of chalets biedt perspectieven voor een nog groter gezelschap. Zie onze advertentie La Montagne Compleet elders op deze website.

Op het terrein nabij het zwembad heeft La Montagne een tweetal sfeervol ingerichte chalets voor 2 tot 3  extra gasten. U kunt deze chalets extra bijhuren om zo bijvoorbeeld een groter gezin of groep gebruik te kunnen laten maken van de  hoofdaccommodatie die u huurt op La Montagne. Hierin kun je vrijelijk dromen, presteren en recreëren of je even lekker terug trekken. Ze bieden je niet alleen uitzicht op de rustgevende natuur, maar ook de rust voor het uitwerken van je plannen en dromen, mediteren of studeren of gewoon om er heerlijk rustig een boekje te lezen. Ideaal om even een plekje te hebben waar je even helemaal jezelf kunt zijn.

In deze kindvriendelijke omgeving kunnen de kinderen genieten van het zwembad met zonneweide, de trampoline of de schommels terwijl de ouders lekker bijkomen in de schaduw van de vijgenboom of hun vaardigheden op de jeu de boules baan beoefenen.

Op het grote terras aan de voorzijde staan maar liefst 18 lindes die in de zomer als natuurlijke parasols fungeren. Het grote terras alsmede de zonneweide bij het zwembad is voor algemeen gebruik.
Op het terrein staan verder een pruimenboom, kersenbomen, notenbomen, hazelnoten en frambozen. In het voorjaar bloeien deze vruchtbomen prachtig, maar ook de judeabomen, de seringen, de kastanjebomen en de acacia's.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Kampeerplaatsen
  • Kindvriendelijk
  • Nederlands contactpersoon
  • Zwembad
  • Wasmachine
  • Groepsaccommodatie

La Montagne wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Joan & Truus Koster: “Zestigers die als ideaal hebben anderen gelukkig te zien en daar alles aan te willen doen.”

Wat maakt La Montagne uniek?
Een geweldig uitzicht op de Jura en Mont Blanc, op 5 minuten van Route du Soleil, rustig en landelijk gelegen.

“Wij zochten iets typisch Frans, rustig gelegen, nabij een stad met de nodige voorzieningen en eenvoudig aan te rijden vanuit Nederland op de weg naar het zuiden; kindvriendelijk en geschikt voor grote gezinnen. We zijn er uitstekend in geslaagd.”

U kunt door Joan & Truus Koster worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Joan & Truus Koster
Joan en Truus Koster hebben in 2010 “La Montagne” gekocht met als hoofddoel daar Nederlandse jongeren en jongvolwassenen op te vangen die er eens even helemaal tussenuit moeten.

Hiertoe hebben zij de Nederlandse stichting L’Abri-france opgericht. In juli 2014 zijn voor dit project 5 slaapkamers en een activiteitenruimte in gebruik genomen in de voormalige wijnopslagruimte.

Zij combineren hun werkzaamheden met de verhuur van accommodaties. Truus heeft een opleiding als verpleegkundige en maatschappelijk werker en Joan was voorheen registeraccountant. Zij hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen.

Beschikbaarheid

max. 17 personen

Omgeving

Afstand tot Utrecht 795 km

Het landgoed La Montagne ligt aan een doodlopende weg op een top van een heuvel met aan de achterzijde het begin van de Bourgondische wijnvelden.

Aan de horizon prijken de besneeuwde toppen van de Frans-Zwitserse Alpen en daarvoor de Saône vallei /Jura. Het is dus echt genieten als u ’s morgens in de zon uw ontbijt op het terras op balkon nuttigt en geniet van het geweldige uitzicht. Bij helder weer is de Mt. Blanc in Zwitserland zichtbaar op een afstand van 170 km!

Vanuit La Montagne loopt u zo naar de Bourgondische wijnvelden of wandelt u rustig in een oude steengroeve op zoek naar prachtige stenen. Er zijn diverse korte en langere wandelroutes in de omgeving. Op een afstand van 5 minuten lopen is er een prachtige steengroeve.

Als u even doorloopt komt u in de Bourgondische wijngaarden met een adembenemend uitzicht. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor heerlijke ruiter- mountainbike- fiets- of motortochten. Er zijn diverse routes voor mountainbikers uitgezet en ook interessante wijnroutes voor levensgenieters!

De streek is voor Nederlandse begrippen uitgestrekt en dunbevolkt. Het landschap is afwisselend met bos, wijngaarden, akkerland en weilanden. Doorkruist door beekjes en stroompjes, watermolens en typische Bourgondische erfafgrenzingen door middel van meidoornhagen.

Hier kun je het snelle, drukke leven achter je laten, de geur van de bloeiende acacia’s opsnuiven en van de stilte, de rust en de ruimte genieten. Het is met name in de maand augustus een van de mooiste plekken om de nachtlucht in volle glorie te bekijken en enthousiast te worden van de vele vallende sterren…

Cultuur, beroemde wijnhuizen en chateau’s, prachtige steden met weekmarkten ( dierenmarkt in Louhans!), ponykamp en manege, sportterrein, zwembaden, tennisbaan, evenementen, vis-zwem- en vaarwater zijn in de onmiddellijke omgeving aanwezig.

De Gemeenschap van Taizé (een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap) stroomt zomers vol met duizenden jong-volwassenen vanuit de hele wereld. Een bezoek aan deze gemeenschap wordt door velen als inspirerend ervaren. Omdat Taizé slechts op ongeveer een half uur rijden van Tournus ligt kiezen sommige volwassenen er voor om een accommodatie bij La Montagne te reserveren in plaats van een verblijf in tenten of een zaal in Taizé.

Afstanden: Louhans, Taizé, Macon, Chalon sur Saône: ca. 1/2 uur; Lyon 1 uur; Geneve 1,5 uur

Lees meer

Lees minder