Domaine Puech Malou (Puech betekent in het Occitaans heuveltop en de Malou is een oude appelsoort) van rond 1800 ligt op een zonnige heuveltop van 525 meter, midden in de Zuid-Franse campagne.

Domaine Puech Malou maakt deel uit van de idyllisch kleine gemeenschap Puech Malou, dat tot de nabijgelegen gemeente Teillet behoort.

Het eeuwenoude Albi ligt op nog geen 30 minuten rijden en in een uur bent u in Toulouse.

Bij helder weer laten de toppen van de Pyreneeën zich in de verte bewonderen.

De omgeving biedt u rust, ongerept natuurschoon, prachtige uitzichten en typisch Franse dorpjes.

De Tarn geniet van een zacht klimaat dat zowel door de Atlantische Oceaan als door de Middellandse Zee beïnvloed wordt.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Honden welkom
  • Table d'hotes
  • Wasmachine
  • Geschikt voor mindervaliden

Maison Puech Malou wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Harry en Monique Raemaekers .

U kunt door Harry en Monique Raemaekers worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Meer over Harry en Monique Raemaeker
Het heden:
Sinds 1 december 2002 woon, werk en leef ik in Zuid Frankrijk. Graag wil ik met onderstaand verwoorden hoe deze beslissing tot stand is gekomen.
Het verhaal is terug te voeren naar mijn jeugd en bij ons thuis op de boerderij met de keukentafel als traditie, waar tot mijn grote vreugde nog steeds niets aan veranderd is, behalve dat hij een reis van 1200km heeft gemaakt en heden ten dage in de woonkeuken van Maison Puech Malou staat. In februari 2002 heb ik “Mijn Verhaal” geschreven:

De wortels:
Zo’n dertig jaar geleden droeg mijn moeder het fornuis op onze boerderij over aan mij, dit proces ging automatisch. Omdat destijds zorgen en verzorgen (faciliteren) mij al boeide en bezig hield en er bij ons thuis altijd mensen over de vloer waren en vanzelfsprekend welkom waren om aan de keukentafel aan te schuiven.
Nu dertig jaar later staat deze zelfde ronde tafel, die inmiddels een geschiedenis kent van ruim 60 jaar op de boerderij in Limburg, bij mij in Amsterdam.
Mijn jeugdwens, om ooit deze tafel later in mijn eigen huis te hebben staan, is in vervulling gegaan. Regelmatig wordt de traditie van de tafel voortgezet en telkens als ik met mensen aan deze tafel schuif komen de herinneringen weer boven en mag ik constateren dat er na bijna 100 jaar geschiedenis nog steeds niets veranderd is aan de sfeer rondom deze tafel. Het voelt nog steeds goed en er kunnen altijd mensen aanschuiven, de tafel is nooit vol en bied aan ieder die aan wil schuiven plek.

Mijn bezieling:
De afgelopen periode in mijn leven is een zoektocht geweest en heb mij regelmatig afgevraagd ben ik hier op de juiste plek, werk en leer ik met zielsverwanten, ben ik bezig met datgene wat ik diep in mijn hart wil en voel. Als ik terugblik vanaf mijn jeugd naar mijn leven van heden, is faciliteren een rode draad in mijn leven geweest. Dit is terug te zien in mijn opleidingen, mijn werk in de hotellerie, mijn werk bij ICL gedurende 15 jaar in het facilitaire vak, mijn privéleven, de skiweken, de motorweken, de avondjes uit, uit eten, de weekendjes weg, de etentjes thuis enz.
Wat mij gedreven heeft in dit alles‚ of mensen het naar hun zin hebben‚ op alle fronten, hetzij op de werkvloer hetzij in hun vrije tijd. Hoog in mijn vaandel staat hier dat waar mensen vertoeven zij het als een Tweede Thuis ervaren. Thuis voelen betekent veel: allereerst op je gemak voelen, gastvrijheid ervaren en je welkom weten. Exclusiviteit in aandacht en verzorging, tot in de finesse verzorgde maaltijden en voeding ondersteunen de open huiselijke sfeer in hoge mate, de gewone dingen van elke dag als kwaliteit beleven.
Kwaliteit betekent onder meer dat de mate van betrokkenheid bij wat je doet zichtbaar, ervaarbaar en voelbaar moet zijn. Het is mijn streven om juist in dat wat zich als gewoon en alledaags voordoet een hoge graad van perfectie te bereiken, zonder voortdurend te grijpen naar luxe oplossingen. Binnen het gegeven van de dagelijkse werkelijkheid het optimale te verwezenlijken. Het is een uitdaging én een plezier om het gewone bijzonder te maken, omdat niets meer bijzonder is dan iemand zich Thuis te laten voelen.
De laatste 10 jaar hebben mensen regelmatig tegen mij gezegd wanneer ga je voor je zelf beginnen met deze bijzondere verblijven. Regelmatig hoorde ik wel wat men tegen mij zei, maar blijkbaar drong dit niet ver genoeg tot mij door, tot op heden.
De beslissing die ik zomer 2001 heb genomen om de stap te zetten naar Limburg terug te keren en de Randstad vaarwel te zeggen, was niet voor niets. Ik heb de periode oktober 2001 tot op heden februari 2002 gebruikt om met deze ervaring mij te bezinnen en te heroriënteren en met het gegeven iets te doen.
Misschien is het inderdaad tijd om na 20 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weer terug te keren naar mijn wortels en mijn bezieling, per slot van rekening is mijn sterrenbeeld maagd en staat in element aarde en vormgeving. Velen van jullie hebben, nadat ze kennis hadden gemaakt met de boerderij, regelmatig aan mij gevraagd wat ik in hemelsnaam in Amsterdam deed.
De afgelopen 20 jaar is een waardevolle periode in mijn leven geweest, enorm veel mensen leren kennen, veel waardevolle vriendschappen, veel levenservaring en inzichten opgedaan en een bijzondere ontwikkeling doorgemaakt.

De toekomst:
Inmiddels ben ik er mij terdege van bewust om met bovenstaand iets te gaan doen. Het afgelopen half jaar heb ik diverse mensen mogen ontmoeten die mij hebben geïnspireerd en gesteund om mijn gedachtevorming en diepe wens onder woorden te brengen.
Zielsverwantschap is datgene wat ons verbindt en geeft mij de mogelijkheid en inspiratie om mijn bezieling en talenten voor het Tweede Thuis te realiseren en vorm te geven.
Met Maison Puech Malou wordt mij de mogelijkheid en de ruimte geboden om dit allemaal tot uitvoer te brengen. Met veel plezier, enthousiasme en een enorme energie sta ik te popelen om met Maison Puech Malou aan de gang te gaan en datgene te bieden wat de meeste van jullie al jarenlang gewend zijn: persoonlijke benadering, maatwerk, exclusiviteit in aandacht en verzorging, kwaliteit en serviceverlening en het gewone als bijzonder te laten ervaren.

Een warme groet en wellicht bienvenue aan de keukentafel.

Beschikbaarheid

max. 2 personen

De cottage

  • Inclusief beddengoed

Op het zuiden en oosten treft u het charmante vakantiehuis ‘de Cottage’ aan. De keuken is volledig ingericht en van …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1175 km

Deze, uit omstreeks 1800 daterende, schitterend gerestaureerde hoeve en cottage liggen op een zonnige heuveltop (500 meter) midden in de Zuid Franse campagne en zijn met oog voor detail ingericht. Rust, ruimte en privétuin en terras.

Lees meer

Lees minder


Chambres d'Hôtes van deze eigenaar