Enkele kilometers ten noorden van het gezellige en historische stadje Sisteron ligt het dorpje Vaumeilh, verscholen tussen de heuvels van de Alpes de Haute-Provence; een gebied dat zich naast een geweldig klimaat kenmerkt door heuvels, bergen en vlaktes aan de oevers van rivieren o.a. de Durance en de Sasse.

Les Deux Pigeons ligt op zo'n vlakte langs de Durance met een prachtig uitzicht op de heuvels en de bergen rondom.

De directe omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandel-, fiets- en autotochten in de natuur en het bezoeken van steden en dorpen.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • WiFi
 • Nederlands contactpersoon
 • Zwembad
 • Wasmachine
 • Groepsaccommodatie

Jan en Marijke Wijte

Meer over de eigenaar Sluiten

Les Colombes – Les Deux Pigeons wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Jan & Marijke Wijte.

U kunt door Jan & Marijke Wijte worden verwelkomd in de volgende talen:
– Nederlands
– Frans
– Engels
– Duits

Beschikbaarheid

max. 4 personen

Appartement Les Colombes

 • Televisie
 • Inclusief beddengoed
 • Afwasmachine
 • Tweepersoonsbed
 • Oven
 • Magnetron

Appartement voor maximaal 4 personen is voorzien van alle gemakken: eigen toilet, keuken, badkamer, slaapkamer met tweepersoonsbed (160 x 200), …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 1142 km

Cultuur
Een bezoek aan de Citadel van emSisteron/em is beslist een aanrader. Het museum Terre et Temps geeft een goed beeld van de geschiedenis van deze stad en haar omgeving.

Daarnaast heeft elke stad en elk dorpje zijn eigen kenmerkende weekmarkt, brocante en dorpsfeest.

Een uurtje rijden is bijvoorbeeld voldoende om te genieten van de prachtige stad emAix en Provence/em met zijn musea, kerken, terrassen en winkels en nog een half uurtje verder kunt u in Marseille neerstrijken op een terrasje aan de oude haven.

Natuur
Bezoek in de omgeving de Gorges de Verdon, Gorges de la Nesque, de meren van St. Croix en Serre Ponçon en de onverbiddelijke ‘witte dame’, de Mont Ventoux.

De lavendelvelden bij Valensole en Sault, de fruit- en wijnroutes en de talrijke pittoreske dorpjes zoals Cucheron, het okerdorpje Roussilon, Banon, Lourmarin en Bonnieux zijn de moeite van een bezoekje meer dan waard.

Uitgaan
In Sisteron en omgeving zijn vele mogelijkheden om te genieten van de emstreekeigen heerlijkheden/em al of niet op zonnige terrasjes en diverse restaurants.
Probeer eens “pieds et paquets”, agneau de Sisteron, calissons, nougat, lavendelhoning, fougasse á l’anchois of de overheerlijke fromage de chèvre o.a. uit het plaatsje Banon.

De vele emdorps- en stadsfeesten/em zorgen voor veel muzikale ontspanning.
De nationale feestdag 14 juli wordt overal uitbundig gevierd. Daarnaast kent Sisteron nog “Les Rues en Fête”, een zomerse gebeurtenis met diverse muziek- en theaterpodia op allerlei plaatsen in de stad.
Ook kan er ingetekend worden voor één of meerdere concerten / voorstellingen in het openluchttheater bij de Citadel.

Sport
Vanuit Les Deux Pigeons kunt u prachtige emwandelingen/em maken bv. langs het riviertje de Syriez, omhoog de berg de Hungry op of verderop de wat steilere bergen bedwingen.

In Sisteron is gelegenheid tot het beoefenen van de emklimsport/em.

Voor een emverkoeling/em kunt u uiteraard terecht in ons eigen zwembad, maar in Sisteron is een, gratis toegankelijk, prachtig gelegen “plan d’eau” met zon- en speelweiden en uitzicht op de Citadel.
Ten noorden van Laragne, bij het Lac de Riou, kunt u waterfietsen, kano’s en surfplanken huren.
De Gorges van Verdon, de la Nesque en Méouge zijn bij uitstek geschikt voor wandelen, vissen, baden en kanoën.

Voor wie een “balletje wil slaan” zijn in Digne en Gap prachtig gelegen emgolfterreinen/em aanwezig met 9 en 18 holes.

emPaardrijders/em kunnen terecht in Orpierre, Ribiers en Saint Etienne les Orgues.

In St.Jean Montclar, vlak bij het Lac de Serre Ponçon, kan in de maanden november t/m maart op diverse pistes volop emgeskied/em worden. Skimateriaal kan ter plekke gehuurd worden.
In de zomermaanden is het een prachtig wandelgebied.

Voor de wielerfans: in de afgelopen 3 jaar is de Tour de France al twee keer langs onze oprit voorbij geflitst. De omgeving leent zich uitstekend voor emfiets- en ATB tochten./em

Lees meer

Lees minder

Arrangementen, workshops en bijzonderheden