J
Jonge gasten

Jonge gasten zijn van harte welkom. We hebben ervaren dat kinderen, ook zonder een “dagprogramma”, zich thuis voelen op L’Oustal

Veel kinderen vinden het spannend om in de boomhut te slapen, maar bijvoorbeeld op kamer la Poutre hebben ze in de bedstee ook een eigen plek en mama en papa om de hoek. Voor de echte kleintjes hebben we kinderbedjes.
Belangrijk om te weten voor deze gasten, is dat er op l’Oustal meerdere schatten begraven liggen, we hebben al een paar keer een brief daarover ontvangen, maar tot nu toe hebben we nog lang niet alle schatten gevonden.

Op ons terrein hangen verschillende nestkasten, veel daarvan zijn regelmatig in gebruik, dat betekent dat er aardig wat vogelsoorten te zien zijn rondom ons huis. Voor wie dat wil, kan vogels leren kijken en herkennen. Onze trots is de kerkuil die inmiddels zo’n jaar of 6 tijdens het voorjaar en de zomer in de nestkast woont. Deze nestkast hangt onder het dak van het terras waar we in de zomermaanden eten. Deze uilenouders hebben al verschillende jongen vanuit deze plek opgevoed. Je kunt er haast de klok op gelijk zetten, elke avond zo tegen schemer vliegt het uilenpaar uit om eten te gaan zoeken, een indrukwekkend gezicht. Nog mooier wordt het als we iets later ook de bosuil horen met zijn karakteristieke roep. Met een beetje hulp van Ruud gaan onze gasten regelmatig met een zelfgemaakt nestkastje naar huis en kunnen zo thuis ook weer een vogelleven volgen.

Zelf een vlieger maken en beschilderen en die vervolgens uitproberen op een van de heuvels rondom het huis, hopen dat er voldoende wind staat.
Voor de kinderen die graag schilderen hebben we kleine schildersezeltjes en zo kunnen zij hun eigen uiting geven aan wat ze zien.
Twee vuurplaatsen nodigen uit om gezamenlijk het aperitief te drinken of iets te roosteren .

We vinden het belangrijk dat de tijd genomen wordt om te eten. Kinderen hebben daar vaak andere ideeën over, natuurlijk kunnen zij tussen de gangen door een potje tafeltennissen, badmintonnen of een ander spelletje doen. De “kleintjes” gaan vaak wat vroeger naar bed en krijgen dan natuurlijk eerder hun toetje. De ervaring leert dat de ouders daarna weer aanschuiven voor kaasplank en dessert.

Op een kleine kilometer bij ons vandaan is een kaasboerderij waar wij onze melk en kaas halen. De wat oudere kinderen gaan graag helpen bij het melken van de koeien of het voeren van de kalfjes en ze zijn daar altijd van harte welkom.

L’Oustal heeft geen zwembad, maar als het erg warm is, zorgt een opzetbadje voor verkoeling voor kinderen en hun ouders.