Kracht van bomen cursus Bretagne chambres d'hôtes

L
LEVENSLICHT en de KRACHT van BOMEN: een week van kracht en creativiteit.

Bomen staan stevig verankerd in de grond. Hun wortels rijken ver, hun takken vrij in de lucht. Ze staan in weer en wind en soms is dat te veel.
Maar bomen zijn veerkrachtig en sterk, zelfs als een boom is omgezaagd groeit hij nog door en begint gewoon weer opnieuw.

In deze week gaan we kijken hoe bomen groeien, hoe ze zich verhouden tot de omgeving. Naar vorm en restvorm, naar licht en donker. Hoe groeien hun takken en wortels en hoe ziet hun schors eruit? We kijken hoe het licht en waar de schaduw.

We gaan naar verschillende plekken toe, soms wandelend, de andere keer met auto. We nemen teken- en schilderspullen mee om zo ter plekke te kunnen werken. Evt. kan men in de middag verder werken in het atelier, waar gewerkt kan worden met verf of vilt.

Bij de opdracht vilten wordt er uitgegaan van een zijde sjaal waarop gevild wordt met pure wol.

De basis van tekenen/schilderen is het leren waarnemen en dat overbrengen op papier/doek.
In alle cursussen zijn deze basisprincipes vertegenwoordigd; zoals het leren kijken, meten van maten met het oog, perspectief, licht/donkergebruik, ruimtelijke effecten, kleur, vorm, lijn, compositie en materialenkennis.
De basisprincipes die worden aangeboden zijn noodzakelijk om jezelf te leren ontplooien om op papier te kunnen zetten wat je waarneemt of wilt verbeelden.
Er worden allerlei opdrachten gegeven om deze technieken onder de knie te krijgen.

Ook de creativiteit komt aanbod, het leren vertalen van beelden naar fantasie. Er worden vrije opdrachten gegeven waarin de cursist zijn kennis en verbeelding kwijt kan.

Materialen
Voor de cursus tekenen/schilderen maakt men gebruik van de materialen die op Atelier Ker Anna aanwezig zijn. Deze materialen blijven eigendom van het Atelier Ker Anna.

De materialen die we zullen gebruiken zijn: potlood, kleurpotlood, houtskool, aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt, O.I. inkt, kwasten en penselen, schetspapier, aquarelblokken en doeken.

Schildersezels, tekenborden, veldkrukjes, waterpotjes en palet zijn ook aanwezig en vrij voor gebruik. Het gemaakte werk kunt u vanzelfsprekend mee naar huis nemen.

Als je wilt kunt u uw eigen materiaal meenemen.
Je kunt ook zelf voor materialen zorgen, zoals acrylverf, kwasten, doeken, potloden en enz.
Je kunt uiteraard eerst overleggen met de docente welk materiaal gewenst is.

De tekenweken worden gegeven door verschillende gediplomeerde docenten. Een vraag of opmerking, je kunt mailen via de knop contact.