L
LEVENSWATER: een week van ontspanning en creativiteit

In deze week gaan we schilderen, vilten en genieten en laten we ons inspireren door de woeste kusten en het sfeervolle landschap met zijn beekjes, gorges, stenen en bomen.

Het thema levenswater gaan we op verschillende plekken ervaren en laten stromen door ons zelf. Per dag wordt er gekeken waar we naar toe gaan, afhankelijk van het weer en het vervoer. We nemen teken- en schildersspullen mee om zo ter plekke inspiratie op te doen.

In de middag gaan we de schetsen in het atelier uitwerken in schilderijen of een mooie vilten sjaal.

De basis van tekenen/schilderen is het leren waarnemen en dat overbrengen op papier/doek.
In alle cursussen zijn deze basisprincipes vertegenwoordigd; zoals het leren kijken, meten van maten met het oog, perspectief, licht/donkergebruik, ruimtelijke effecten, kleur, vorm, lijn, compositie en materialenkennis.
De basisprincipes die worden aangeboden zijn noodzakelijk om jezelf te leren ontplooien om op papier te kunnen zetten wat je waarneemt of wilt verbeelden.
Er worden allerlei opdrachten gegeven om deze technieken onder de knie te krijgen.

Ook de creativiteit komt aanbod, het leren vertalen van beelden naar fantasie. Er worden vrije opdrachten gegeven waarin de cursist zijn kennis en verbeelding kwijt kan.

Materialen
Voor de cursus tekenen/schilderen maakt men gebruik van de materialen die op Atelier Ker Anna aanwezig zijn. Deze materialen blijven eigendom van het Atelier Ker Anna.

De materialen die we zullen gebruiken zijn: potlood, kleurpotlood, houtskool, aquarelverf, acrylverf, pastelkrijt, O.I. inkt, kwasten en penselen, schetspapier, aquarelblokken en doeken.

Schildersezels, tekenborden, veldkrukjes, waterpotjes en palet zijn ook aanwezig en vrij voor gebruik. Het gemaakte werk kunt u vanzelfsprekend mee naar huis nemen.

Als je wilt kunt u uw eigen materiaal meenemen.
Je kunt ook zelf voor materialen zorgen, zoals acrylverf, kwasten, doeken, potloden en enz.
Je kunt uiteraard eerst overleggen met de docente welk materiaal gewenst is.

De tekenweken worden gegeven door verschillende gediplomeerde docenten. Een vraag of opmerking, je kunt mailen via de knop contact.