M
Motorvriendelijke accommodatie in de Haute Provence

Vakantie op de motor? Les Glycines vormt de ideale uitvalsbasis voor een geweldige motorvakantie in de Haute Provence, Zuid-Frankrijk.

Onze accommodatie ligt dichtbij de D4075, de weg van Grenoble naar de Mediterrane kust. De diversiteit aan routes is ongekend. U kunt makkelijk twee weken dagelijks boeiende dagtochten plannen waarbij u niet één keer hetzelfde stuk asfalt hoeft te pakken. Ook na een langer verblijf raakt u in de Haute Provence niet uitgekeken. Vraag om onze motorspecials! Wij doen ons best om het motorrijders zo aangenaam mogelijk te maken.

Motortrips en -routes

Vanuit onze accommodatie vindt u in alle windrichtingen onbeperkt bochtig asfalt.

Highlights zijn: u volgt een deel van de Route Napoléon (5 minuten bij Les Glycines vandaan) of u toert door het adembenemende Parc National de Mercantour; deze rit voert u door het hooggebergte met oneindige bergpassen. Een rit door de Gorges du Verdon mag zeker niet ontbreken. Ook de uitgebreide route via de Drôme naar de Mont Ventoux in de Vaucluse is een aanrader. Al na een dik uur ligt u aan het strand van de Middellandse Zee of drinkt u een dubbele espresso in Marseille. Er zijn keuzes te over! Mocht u er behoefte aan hebben, dan helpen we u graag met routetips. USB-stick met een tiental routes beschikbaar.

Voor de liefhebber:
het Motormuseum Haute Provence

Tijdens een van de routes komt u langs het dorp Entrevaux. Hier vindt u het kleine maar fijne motormuseum met een hele fraaie collectie oude modellen. Ongeveer 70 motoren staan hier tentoongesteld. Hier een greep uit de collectie: een 1944 British Army BSA, Belgische FN, Velocette LE, Moto Guzzi, MV Augusta. Moto Graziella 1974, Cyclemaster (dames Raleigh frame), Mosquito 1948, Ducati Cucciolo 1949, Solex – inclusief een voorbeeld van het eerste model ooit gemaakt – alle bekende namen vindt u er en ook nog wat onbekende Franse merken. Ardent 1951, Whizzer 1947, Lacombe 1924 en VAP 1946 vélomoteurs.

Faciliteiten voor motorrijders

Overdekte parking voor motorrijders bij B&B-Gites Les Glycines – zeer grote overdekte parking
– bevestigingspunten voor kettingsloten
– droogruimte voor motorkleding
– toolbox voor uiteenlopende reparaties
– onbeperkt plaats voor motortrailers
– dichtbij is een goede motorgarage

Na een dag stevig toeren is het goed relaxen aan het zwembad met een drankje. ’s Avonds kunt u van onze Plat du Jour genieten en eens per week kunt u aanschuiven bij onze Table d’hotes.