W
Wandelen in de Jura

Wandelen bij Le Niocraux De Franse Jura is, vreemd genoeg, nog niet echt ontdekt door Nederlandse toeristen. Onbekend maakt onbemind. De Jura is namelijk een waar paradijs voor wandelaars, omdat het enorm veel afwisseling te bieden heeft! En bovendien wacht u hier na uw inspanning een heerlijke maaltijd.

Overal vindt u prachtige loofbomen, hier en daar afgewisseld met naaldbomen, waardoor de bossen veel fleuriger en frisser ogen dan de Ardennen of Vogezen met haar donkergroene dennenbomen.
Een weelderige onderbegroeiïng en een rijke flora en fauna. Liefelijke weides en kabbelende riviertjes, kleine weggetjes en pittoreske dorpjes.

De Petite Montagne is voor iedereen heerlijk lopen, er zit een prettig reliëf in het terrein zonder dat het extreem is. De meeste wandelingen zijn 3 tot 4 uur, maar korter of langer kan ook.

Er is een grote diversiteit aan wandelroutes, welke de laatste jaren steeds beter zijn aangegeven, hoofdzakelijk door prachtige gevarieerde bossen, met soms een riviertje, open stukken, mooie uitzichten en overal heerlijk rustig.

Enkele wandelingen vertrekken direct vanuit het huis, voor andere moet je soms een stukje rijden, wat ook geen straf is over de kleine prachtige weggetjes.

Een uitstapje naar de hogere Jura behoort ook tot de mogelijkheden, dat is weer een heel ander wandelgebied, wat hoger en ruiger.

Kees heeft veel wandelroutes en tips beschikbaar en stelt naar wens dagelijks een leuke route met en voor u samen. Ria zorgt voor een fijn lunchpakket.