W
Wandel-arrangement in de Morvan

Houd jij ook zo van wandelen?

Niets lekkerder dan al wandelend een streek te verkennen en te genieten van de natuur om je heen. En dat kan ruimschoots in de Morvan …

Op naar de Morvan!

De Morvan is een natuurpark met eindeloos veel meertjes, stroompjes en bronnen. Het is een rustig en gevarieerd gebied met veel eiken- en beukenbossen, kleinschalige veeteelt en een coulisselandschap. Het is een ideaal gebied voor hen die willen wandelen en genieten van de stilte en van mooie uitzichten over kleine dorpjes en prachtige heuvels.

Perfecte uitvalsbasis

Waar je dan slaapt? Sur Yonne is dan een prachtige uitvalsbasis, kijk maar eens op Chambres d’Hôtes Wijzer! En het fijne is, ze hebben ook een heerlijk vakantiehuis! Weten hoe het eruit ziet? Klik dan op Gîtes Wijzer.

Helemaal leuk, Peter en Annemiek hebben zelfs een speciaal wandel-arrangement. Ze hebben hiervoor prachtige wandelingen uitgezocht. Zo ziet het eruit:

Wandelarrangement

Om zoveel mogelijk variatie aan te bieden brengen ze je 1 maal weg naar het beginpunt van de wandeling. Je wandelt terug naar Sur Yonne.

Je wandelt minimaal drie tot maximaal zeven uur door heuvelachtig terrein. De wandelingen variëren van 10 tot 22 km.
Sommige van onze routes zijn als GPS route beschikbaar. Je moet dan wel zelf een GPS hebben.

Bij de ene wandeling wandel je door een redelijk open landschap langs een meer noordelijk gelegen deel van het Canal du Nivernais. Bij de andere wandeling wandel je door de Haut-Morvan met pittige stijgingen en afdalingen.

7-daags wandelarrangement:

 • Dag 1: Aankomst in Bellevault voor diner (19.00 uur)
 • Dag 2: Bois de Coulon, 12 of 16 km
  Deze wandeling voert je door het prachtige bos het Bois de Coulon. Wandeling A (12 km) kan je onder alle omstandigheden doen, wandeling B (16 km) is erg mooi, met schitterende vergezichten maar voert je over een paadje dat bij regenval in een beekje verandert.
 • Dag 3: Canal du Nivernais, wandeling langs het schitterende kanaal met 16 sluizen, 22 km
  Deze wandeling voert je langs het Canal du Nivernais. Met 16 sluisjes overbrugt het Canal du Nivernais hier een hoogte van 60 meter. Een spectaculair gezicht, iets verderop verdwijnt het Canal in tunnels onder de grond. Je  wandelt langs kleine dorpjes en door het Bois de la Collancelle.
 • Dag 4: Montreuillon via Chassy, terug naar Bellevault, 15 km
  Je wordt door ons weggebracht en wandelt terug over kleine paadjes, deels door bos, veelal tussen weilanden door, langs prachtige meertjes met schitterende vergezichten.
 • Dag 5: Langs heggen en weiden, 16 km
  Je wandelt tussen heggen door en eroverheen heb je schitterende vergezichten. Deze wandeling gaat voornamelijk door open terrein en over kleine verharde weggetjes. Je komt langs een oud kerkje dat onlangs gerestaureerd is. Soms is de toegang tot de kerk open en is het zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. Achterin het kerkje hangt een mooie oude fresco.
 • Dag 6: Aquaduct van Montreuillon, 16 km
  Je wandelt door een bos van dennen- en loofbomen. Je komt over het prachtige aquaduct van Montreuillon van 55 meter hoog met gemetselde bogen. Je hebt een schitterend uitzicht over het dal van de l’Yonne. Je wandelt terug langs het Rigole.
 • Dag 7: Corbigny-Bellevault, 13 km
  Je wordt door ons weggebracht naar Corbigny en wandelt terug naar Sur Yonne.
 • Dag 8: Vertrek na het ontbijt, met lunchpakket.

Te lang of te kort? Er zijn ook vierdaagse en tiendaagse arrangementen!

Fietsen

Houd je ook van fietsen? Als je wil is een combinatie mogelijk van een wandel- en een fietsarrangement.

Wanneer?

Het wandelarrangement kan je boeken van half april tot half oktober.

Wat kost het?

Dat hangt een beetje af van je wensen. Slaap je in het hotel, dan is het het zevendaags wandel-arrangement in een standaard kamer o.b.v. 2 personen € 442 per persoon.

Inbegrepen:

 • standaard kamer, o.b.v. 2 personen
 • 7 een ontbijt waarbij je je eigen lunchpakket samenstelt
 • 7 maal ons ‘Menu du Terroir’, een Bourgondisch 3-gangen menu, exclusief drank
 • Per boeking een informatiepakket met in het Nederlands beschreven wandelroutes, een ingetekende wandelkaart.
 •  Per boeking ontvangt u een topografische wandelkaart van het gebied van Corbigny
 • 1 maal wegbrengen naar beginpunt wandeling
 • Per boeking een fles huiswijn

Niet inbegrepen:

 • Heen en terugreis, wij kunnen je tegen een vergoeding van € 150,00 ophalen van het station in Nevers, maximaal 4 personen
 • Verblijf in Sur Yonne / Maison du Bois Tordu
 • Reis- en annuleringsverzekering.

Heb je het vakantiehuisje gehuurd, of kies je voor een ander wandelarrangement, of ben je alleen of met meer personen, dan zijn de prijzen weer anders.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Annemiek en Peter.  Bij de eigenaargegevens kan je klikken op ‘Stuur een email’.

Veel plezier!