wandelen dordogne b&b

Actief

W
Wandelen in de ‘Pays de Bergerac’

Wat is er heerlijker dan wandelen in je vakantie, bijvoorbeeld in de Franse Dordogne! Geniet van de rust, de ruimte, de stilte, de bloemen en de vogels, en als je in Frankrijk bent van de pittoreske dorpjes en gehuchten die je tegenkomt.

Een heerlijke streek is dan het ‘Pays de Bergerac’. Er zijn fijne gemarkeerde wandelpaden, en zowel beginners als ervaren wandelaars kunnen er uitstekend uit de voeten. Mooie routes die je langs kastelen, schilderachtige dorpjes en lekker door de natuur voeren.

Pelgrimsroute Saint-Jacques

Ooit liepen pelgrims langs de prachtige route van Périgord naar Rocamadour. Je gaat van dorp naar dorp, je doorkruist de wijngaarden en heuvels van Bergerac, je volgt de Dordogne-vallei met zijn kliffen, en uiteindelijk kom je aan bij de Ouysse.

Overnachtingsadres

De wandeltocht voert o.a. door het dorpje Bardou, en laat daar nou een heerlijke chambres d’hôtes en een gîte zijn! Bij La Ferme Buissonnière hebben ze prachtige gastenkamers, en ook nog eens een karakteristieke gîte.

En je kan er in het laagseizoen aanschuiven aan de smakelijke table d’hôtes. Ook in het hoogseizoen komt het helemaal goed met de innerlijke mens. Er zijn vier fijne restaurants in de buurt, en Ann zorgt dat je er een plekje voor je is.

Niet voor niets heeft het Comité Departemental de Tourisme van de Dordogne La Ferme Buissonnière uitverkoren tot ‘Rando-Étape’ voor fietsers, wandelaars en ruiters! Als je zoveel kilometers in de benen hebt, dan wil je hier echt wel aanleggen en in de watten worden gelegd …

Uitvalsbasis

En ook als je hier langere tijd wil genieten van dit prachtige gebied is het een perfecte uitvalsbasis. Vanuit Bardou en de omliggende dorpen zoals Issigeac, Eymet en Monbazillac zijn er mooie gemarkeerde wandelpaden.

Prachtige wandelingen

Wil je een idee krijgen van de schitterende tochten die je hier kan maken, wandelend, fietsend of te paard? Klik maar eens hier.

Meer weten

Heb jij ook zo’n zin om hier de omgeving te verkennen? Bekijk hier de chambres d’hôtes en de gîte van La Ferme Buissonnière! Bij de eigenaargegevens kan je Ann een bericht sturen.