Datum 7 t/m 13 augustus

Houd je van zingen in een groep? Vind je zoveel stijlen leuk dat je liever niet kiest? Dompel je dan een week lang onder in deze muzikale mengelmoes van volksmuziek uit allerlei culturen. Van theatraal en uitbundig tot ingetogen en verstild, van ballade tot musette… we maken een reis langs verschillende landen en laten aan het eind de liederen klinken voor publiek.

Dirigente
De zangweek wordt begeleid door Annette de Haas. Als koordirigent en zangeres vertolkt en bewerkt ze Ierse, Nederlandse en Franse muziek en traditionele liederen uit verre oorden. Ze studeerde af in 1990 aan het conservatorium in Utrecht, werd koordirigent, arrangeur, tekstschrijver en ontwikkelde gaandeweg haar docentschap en theatrale kwaliteiten. Ruime aandacht krijgen individuele stemvorming, het ademgebruik en stemexpressie evenals de uiteindelijke presentatie.

Er wordt deels a capella gezongen en Annette begeleidt de zangstemmen met piano en accordeon. Iedere deelnemer is ook van harte uitgenodigd, een favouriet lied of een muziekinstrument mee te nemen. Het is mogelijk om buiten de repetities om in kleine groepjes muziek te maken.

Zangervaring
Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Het is wel een pré als je een melodie snel kunt oppakken. De arrangementen zijn drie- of vierstemmig. Elke geschoolde stem is welkom, maar ook beginners met motivatie kunnen veel bereiken. Vermeld even bij inschrijving wat je stemsoort is: sopraan, alt, tenor of bas.

Programma
Zondag 7 aug ben je vanaf 16.00 uur welkom.
Van maandag t/m vrijdag zingen we van 9.30 tot 13.00 uur. ’s Middags is er tijd voor zwemmen in de rivier, zonnebaden, de omgeving verkennen of samen muziek maken. Aan het eind van de week geven we een presentatie en nodigen buurtbewoners en andere vakantiegangers uit om te komen luisteren.

Halverwege de week op woensdagavond wordt er in ons buurtdorp een Franse maaltijd georganiseerd voor en met bewoners en vakantiegangers. Een echt lokaal Frans evenement dat je zeker niet mag missen en wie weet kunnen we na drie dagen repetitie met ons koor enkele liederen ten gehore brengen als bijdrage aan de feestvreugde.

Verblijf
La Bouysse is een grote, uit natuursteen opgebouwde, boerenhoeve, omgetoverd tot een sfeervol chambres d’hôtes met zeven kamers met badkamers, verschillende algemene ruimtes en een kleine minicamping. Een ouderwetse stilte komt je tegemoet en de sterrenhemel is even adembenemend als het landschap. Een verblijf is op basis van halfpension, je wordt heerlijk verwend met een uitgebreid ontbijt, een driegangen-diner met een goed glas wijn. (Lunch of picknick zijn facultatief voor € 8 extra) We zijn gespecialiseerd in de vegetarische keuken en verrassen graag met kleurrijke en gevarieerde gerechten.

Kosten
€ 180 (exclusief verblijfskosten en bijdrage Franse maaltijd)