Chambres d'Hôtes en GitesChambres d'Hôtes en Gites
Registreren Wachtwoord vergeten?

Accommodatie

La Montagne-gîte Tulp Gite

Bourgogne-Franche-Comté | Saône-et-Loire | Tournus

Uw gegevens & bevestigen


Accommodatiegegevens


Uw reservering

Omschrijving Prijs
Subtotaal accommodatie(s)
TotaalprijsPersoonsgegevens

Vragen en of opmerkingen


Ik ben akkoord met de algemene voorwaarden en het privacy statementJe aanvraag is volledig vrijblijvend


Op slechts 5 km vanaf de afslag 27 (Tournus) van de A-6 Route du Soleil treft u ons fraaie landgoed La Montagne aan.

Het landgoed La Montagne ligt aan een doodlopende weg op een top van een heuvel met aan de achterzijde het begin van de Bourgondische wijnvelden.

Aan de horizon prijken de besneeuwde toppen van de Frans-Zwitserse Alpen met de Mont Blanc en daarvoor de Saône vallei /Jura. Het is dus echt genieten als u ’s morgens in de zon uw ontbijt op het balkon nuttigt en geniet van het geweldige uitzicht..

De gîte Tulp is de voormalige beheerderswoning voor 4 personen en heeft aan de achterzijde een eigen ingang met een eigen terras met uitzicht op de hooi- en geitenweide.

Op het terrein nabij het zwembad heeft La Montagne een tweetal sfeervol ingerichte chalets voor 2 tot 3  extra gasten. U kunt deze chalets extra bijhuren om zo bijvoorbeeld een groter gezin of groep gebruik te kunnen laten maken van de  hoofdaccommodatie die u huurt op La Montagne.
Hierin kun je vrijelijk dromen, presteren en recreëren of je even lekker terug trekken.
Ze bieden je niet alleen uitzicht op de rustgevende natuur, maar ook de rust voor het uitwerken van je plannen en dromen, mediteren of studeren of gewoon om er heerlijk rustig een boekje te lezen. Ideaal om even een plekje te hebben waar je even helemaal jezelf kunt zijn.

Het is mogelijk om in de gîte Tulp een opklapbed en kinderbedje bij te plaatsen of op het terrein tenten en caravans zodat een grotere groep gebruik kan maken van de faciliteiten.

In deze kindvriendelijke omgeving kunnen de kinderen genieten van het zwembad met zonneweide, de trampoline of de schommels terwijl de ouders lekker bijkomen in de schaduw van de vijgenboom of hun vaardigheden op de jeu de boules baan beoefenen.

Op het grote terras aan de voorzijde staan maar liefst 18 lindes die in de zomer als natuurlijke parasols fungeren. Het grote terras alsmede de zonneweide bij het zwembad is voor algemeen gebruik.
Op het terrein staan verder een pruimeboom, kersenbomen, notenbomen, hazelnoten en frambozen. In het voorjaar bloeien deze vruchtbomen prachtig, maar ook de judeabomen, de seringen, de kastanjebomen en de accacia’s.Faciliteiten

Eigen sanitair

Groepsaccommodatie / meerdere gezinnen

Internet / WiFi

Kampeerplaatsen

Keuken beschikbaar

Kindvriendelijk

Nederlands contactpersoon

Open haard

Strijkijzer

Terras of Tuin

Wasmachine

Zwembad

  Recente beoordelingen (0 Beoordelingen)

    Er zijn op dit moment geen beoordelingen

Accommodatie & Reserveren

Hier komt het boekingsformulier vanuit VCA

Arrangementen, workshops en bijzonderhedenOver Joan en Truus Koster

La Montagne wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Joan & Truus Koster: "Zestigers die als ideaal hebben anderen gelukkig te zien en daar alles aan te willen doen." Wat maakt La Montagne uniek? Een gewel ...

Lees meer

Paasaanbieding

€ 1.643,-: 8 overnachtingen voor de prijs van 7 bij boeking van La Montagne Compleet (Wijnhuis en gîte) van 19 t/m 20 april voor standaardindeling van 17 personen. ...

Lees meer

Seizoen 2019 start op 19 april

Op goede vrijdag 19 april start ons nieuwe seizoen. Dit jaar hebben wij geen chambres d'hôtes meer, maar wel het complete wijnhuis en gîte voor verhuur aan families, groepen of grote gezinnen en comb ...

Lees meer

La Montagne staat te koop!

Joan en Truus hebben in 2010 "La Montagne" gekocht met een missie: Nederlandse jongeren en jongvolwassenen met psycho- sociale problemen een time-out voorziening bieden. Vanuit een Christelijke identiteit hebben zij hiertoe onder m ...

Lees meer

La Montagne in het februari 2019 nummer van Maison en France

Bent u een beetje Francofiel? Koop dan het februarinummer van Maison en France. Een gezellig blad over huizen, wonen en werken in Frankrijk, met als extra in dit nummer een REPORTAGE over ons landgoed La Montagne! ...

Lees meer

Over de eigenaren van La Montagne-gîte Tulp

La Montagne wordt gerund door de Nederlandse eigenaren Joan & Truus Koster: "Zestigers die als ideaal hebben anderen gelukkig te zien en daar alles aan te willen doen."

Wat maakt La Montagne uniek?
Een geweldig uitzicht op de Jura en Mont Blanc, op 5 minuten van Route du Soleil, rustig en landelijk gelegen.

"Wij zochten iets typisch Frans, rustig gelegen, nabij een stad met de nodige voorzieningen en eenvoudig aan te rijden vanuit Nederland op de weg naar het zuiden; kindvriendelijk en geschikt voor grote gezinnen. We zijn er uitstekend in geslaagd."

U kunt door Joan & Truus Koster worden verwelkomd in de volgende talen:
- Nederlands
- Frans
- Engels
- Duits

Meer over Joan & Truus Koster
Joan en Truus Koster hebben in 2010 "La Montagne" gekocht met als hoofddoel daar Nederlandse jongeren en jongvolwassenen op te vangen die er eens even helemaal tussenuit moeten. Hiertoe hebben zij de Nederlandse stichting L'Abri-france opgericht.

In juli 2014 zijn voor dit project 5 slaapkamers en een activiteitenruimte in gebruik genomen in de voormalige wijnopslagruimte. Zij combineren hun werkzaamheden met de verhuur van accommodaties.
Truus heeft een opleiding als verpleegkundige en maatschappelijk werker en Joan was voorheen registeraccountant. Zij hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen.


 Andere accommodaties van deze eigenaarAanbiedingenPaasaanbieding

€ 1.643,-: 8 overnachtingen voor de prijs van 7 bij boeking van La Montagne Compleet (Wijnhuis en gîte) van 19 t/m 20 april voor standaardindeling van 17 personen.0/5.0

Beoordelingen van gasten (0 Beoordelingen)

Het landgoed La Montagne ligt aan een doodlopende weg op een top van een heuvel met aan de achterzijde het begin van de Bourgondische wijnvelden.

Aan de horizon prijken de besneeuwde toppen van de Frans-Zwitserse Alpen en daarvoor de Saône vallei /Jura.  Het is dus echt genieten als u ’s morgens in de zon uw ontbijt op het terras op balkon nuttigt en geniet van het geweldige uitzicht. Bij helder weer is de Mt. Blanc in Zwitserland zichtbaar op een afstand van 170 km!

Vanuit La Montagne loopt u zo naar de Bourgondische wijnvelden of wandelt u rustig in een oude steengroeve op zoek naar prachtige stenen.
Er zijn diverse korte en langere wandelroutes in de omgeving.
Op een afstand van 5 minuten lopen is er een prachtige steengroeve. Als u even doorloopt komt u in de Bourgondische wijngaarden met een adembenemend uitzicht.  

De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor heerlijke ruiter- mountainbike-  fiets- of motortochten. Er zijn diverse routes voor mountainbikers uitgezet en ook interessante wijnroutes voor levensgenieters!

De streek is voor Nederlandse begrippen uitgestrekt en dunbevolkt. Het landschap is afwisselend met bos, wijngaarden, akkerland en weilanden. Doorkruist door beekjes en stroompjes, watermolens en typische Bourgondische erfafgrenzingen door middel van meidoornhagen.
Hier kun je het snelle, drukke leven achter je laten, de geur van de bloeiende acacia’s opsnuiven en van de stilte, de rust en de ruimte genieten.

Het is met name in de maand augustus een van de mooiste plekken om de nachtlucht in volle glorie te bekijken en enthousiast te worden van de vele vallende sterren…

Cultuur, beroemde wijnhuizen en chateau’s, prachtige steden met weekmarkten ( dierenmarkt in Louhans!), ponykamp en manege, sportterrein, zwembaden, tennisbaan, evenementen, vis-zwem- en vaarwater zijn in de onmiddellijke omgeving aanwezig.

De Gemeenschap van Taizé (een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap) stroomt zomers vol met duizenden jong-volwassenen vanuit de hele wereld. Een bezoek aan deze gemeenschap wordt door velen als inspirerend ervaren.
Omdat Taizé slechts op ongeveer een half uur rijden van Tournus ligt kiezen sommige volwassenen er voor om een accommodatie bij La Montagne te reserveren in plaats van een verblijf in tenten of een zaal in Taizé. Afstanden: Louhans, Taizé, Macon, Chalon sur Saône: ca. 1/2 uur;  Lyon 1 uur;  Geneve 1,5 uur

La Montagne | Paasaanbieding

Paasaanbieding

Uw gemiddelde Beoordeling

Reserverings Nummer

Pin Code

Titel van uw beoordeling

Uw beoordeling

Wat voor Vakantie was dit?

  • Zakelijk
  • Koppels
  • Familie
  • Vrienden
  • Alleen