F
Fietsen

De Bourgogne is vooral bekend vanwege de culinaire tradities en de kwaliteitswijnen. Het begrip “het Bourgondische leven” zegt genoeg.

Veel mensen weten niet dat je hier ook heel fijn kunt fietsen. Het is natuurlijk niet plat; het is heuvelachtig. Dat maakt het des te verrassender. Het uitzicht is heel wisselend. Het fietsen echter ook: als je omhoog gefietst hebt komt er altijd een moment dat je weer naar beneden gaat.

Onze Bed and Breakfast is gelegen in een glooiend gebied tussen het wijngebied ten zuiden van Beaune en het Natuurpark Morvan.
Na afloop van het fietsen kun je dan natuurlijk alsnog genieten van het Bourgondische leven.

We hebben een grote verscheidenheid aan routes klaarliggen. Volop variatie in lengte, zwaarte en omgeving. Routes vanuit de Auberge in diverse richtingen en van diverse zwaarte.
Lekker over het Franse platteland, rustige wegen door een groen gebied met schitterende uitzichten.
Of op de fiets tussen de wijngaarden door, zie de wijnbouwers aan het werk en ontdek de verschillen tussen een wijndorp en een plattelandsdorp.
Of rijdt door het natuurpark de Morvan met z’n vele bos en stroompjes.
Wat u ook kiest; het is allemaal de moeite waard.

Een bijzonder project is de aanleg van de “Voie Verte” in Bourgogne.
Frankrijk kent van oorsprong geen fietspaden. Om het fietsen te promoten heeft men bedacht een fietspaden netwerk aan te leggen.
Vanuit het industriële verleden zijn er diverse opgeheven spoorlijnen aanwezig, waarvoor vroeger een zo vlak mogelijk traject gekozen is.
En de Bourgogne kent diverse kanalen, die ook aangelegd zijn met zo weinig mogelijk hoogteverschil.
Het is een geniaal plan om over deze trajecten een fietspad te realiseren. Natuurlijk is niet alles in één keer klaar, maar er is nu zo’n 600 km geschikt gemaakt. Ze zijn bijna tot onze voordeur gekomen (wij hebben ook zo’n oude spoorlijn). Dit jaar nog wordt het traject door Sully aangesloten. Tot die tijd kunt u met behulp van een fietsendrager op de auto starten in Nolay (15km van hier).

Wat doen wij voor u?

Wij bieden u een uitstekende basis voor uw fietsvakantie. Goede bedden voor een fijne nachtrust. Lekkere douche om na het fietsen weer fris te voorschijn te komen. U kunt bij ons elke dag genieten van een heerlijke maaltijd. We kunnen een lunchpakket voor u maken en uw thermosfles vullen met heet water of koffie.
We hebben 2 lichtgewicht fietsen met 21 versnellingen te huur.
We kunnen u goed adviseren en hebben informatie en routes klaarliggen. U hoeft het alleen mee te nemen.