Frankrijk Inspiratie

Bekijk hier alle bestemmingen van Frankrijk

Auvergne-Rhône-Alpes

Ontdek de indrukwekkende Alpen met de Mont Blanc en leuke plaatsjes vanuit een vakantiehuis in L’Auvergne-Rhône-Alpes. Dit is een regio in het oosten van midden-Frankrijk. Het grenst aan Zwitserland en Italië en je vindt er ook het prachtige Alpengebergte. Hier kun je mooie wandelingen maken en aan leuke wintersportactiviteiten doen. Behalve de bergachtige landschappen zijn er ook lagere gebieden met weilanden en rivieren. Ook heeft L’Auvergne-Rhône-Alpes mooie dorpjes en steden, zoals Lyon, Grenoble en Yvoire.


Bourgogne-Franche-Comté

Ontdek prachtige wijngaarden en leuke historische dorpen en steden vanuit een vakantiehuis in La Bourgogne-Franche-Comté. Deze regio ligt in het oosten van Frankrijk. Het grenst ook aan Zwitserland. Het Bourgondië (Bourgogne) gedeelte staat bekend om de wijngaarden en dus ook heerlijke wijnen die er gemaakt worden. In de rest van de regio is veel mooie natuur te vinden, evenals oude kastelen. Ook zijn er interessante plaatsjes, zoals Dijon, Besançon en Beaune.


Bretagne

Ontdek prehistorische megalieten, kastelen en prachtige natuur vanuit een vakantiehuis in Le Bretagne. Het departement ligt in het noordwesten van Frankrijk, aan het Engelse Kanaal evenals de Atlantische Oceaan. Naast de hoofdstad Rennes zijn er prachtige havenplaatsen evenals middeleeuwse steden. De rotsachtige kustlijn met verschillende eilanden vormen een stuk prachtige natuur. Ook van een rijke historie is er genoeg terug te vinden in de verschillende kastelen, megalieten en een bos bekend van oude legendes.


Centre - Val de Loire

Ontdek de prachtige kastelen van de Loire-streek en leuke historische plaatsjes vanuit een vakantiehuis in Le Centre-Val de Loire. De regio ligt in het midden van Frankrijk, onder Parijs. Het is uitgestrekt rond de Loire rivier. Er zijn prachtige moderne steden, oude dorpjes en kastelen te vinden. Een aantal van deze kastelen zijn Château de Cheverny, Château de Chambord en Château de Blois. De hoofdstad van de regio is Orléans. Daar staan prachtige historische gebouwen evenals het standbeeld van de Franse heldin Jeanne d’Arc.


Grand Est

Ontdek de prachtige Champagneroute, natuur en mooie plaatsen, zoals Strasbourg en Nancy vanuit een vakantiehuis in Le Grand Est. Deze regio ligt in het noordoosten van Frankrijk. Het is een regio met wereldberoemde wijnen, pittoreske plaatsjes, prachtige natuur en meer. Doordat Le Grand Est grenst aan de landen België, Duitsland, Luxemburg en Zwitserland, is er hier een interessante mix van die verschillende culturen te zien in onder andere de architectuur. 


Hauts de France

Ontdek cultureel erfgoed en de prachtige kustlijn Côte d’Opale vanuit een vakantiehuis in Les Hauts de France. Dit is de meest noordelijke regio van Frankrijk. Het staat bekend om twee dingen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan: Beffrois de Belgique et de France en de Cathedrale Notre-Dame d’Amiens. Ook heeft de regio een uitbreiding van het Parijse Louvre, Louvre-Lens, en een interessante geschiedenis gerelateerd aan de Eerste Wereldoorlog. Er zijn zandstranden aan de westkust en ook leuke plaatsen, zoals Lille, Duinkerke en Amiens.


Normandie

Ontdek de D-Day stranden en meer interessante historie vanuit een vakantiehuis in Normandië. De regio ligt in het noordwesten van Frankrijk. Grenzend aan Île-de-France ligt het niet al te ver van Parijs. De regio heeft een rijke geschiedenis, met een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. Toen landden de geallieerden op D-Day bij de kust van Normandië om West-Europa van de Duitse bezetting te bevrijden. Nog steeds zijn er verschillende plekken en dingen in de regio te vinden die verwijzen naar de strijd van toen. Eerder in de geschiedenis, in de Middeleeuwen, is Normandië ook nog een van de grote hertogdommen geweest. Verschillende overgebleven kastelen en andere gebouwen laten de prachtige architectuur uit deze tijd zien.


Nouvelle-Aquitaine

Ontdek leuke kustplaatsjes, de wijngaarden in het binnenland en meer interessante bezienswaardigheden vanuit een vakantiehuis in La Nouvelle-Aquitaine. In het zuidwesten van Frankrijk vind je grenzend aan de Atlantische Oceaan en Spanje de regio La Nouvelle-Aquitaine. Je hebt er prachtige stranden, waar je heerlijk van de zon kunt genieten en surfen. Ook is er het mooie Pyreneeëngebergte om te ontdekken. Verder heeft de regio leuke en interessante steden om te bezichtigen, zoals Bordeaux, Biarritz en La Rochelle.


Occitanie

Ontdek het indrukwekkende Pyreneeëngebergte en historische steden vanuit een vakantiehuis in L’Occitanie. Deze regio ligt in het zuiden van Frankrijk tegen de Spaanse grens aan. Je vindt er het indrukwekkende Pyreneeëngebergte, prachtige stranden en mooie rivieren. Je kunt je er door middel van activiteiten als wandelen, fietsen, skiën en surfen goed vermaken. Ook heeft het departement interessant onroerend erfgoed. Dit is te zien aan mooie steden als Toulouse en Albi.


Pays de la Loire

Ontdek prachtige natuurgebieden, evenals leuke historische plaatsjes vanuit een vakantiehuis in Les Pays de la Loire. Deze regio ligt bij de Atlantische Oceaan in het noordwesten van Frankrijk. Het is een regio die ook wel bekend staat als de tuin van Frankrijk, vanwege het grote aantal mooie bossen en heuvels dat er te vinden is. Ook de rivier de Loire stroomt door de streek heen. Langs de rivier staat verschillende indrukwekkende kastelen. Verder zijn er ook leuke plaatsjes, zoals Nantes, Angers en Guérande.


Provence-Alpes-Côte d'Azur

Ontdek een azuurblauwe kust en het prachtige achterland van de Provence en de Alpen vanuit een vakantiehuis in La Provence-Alpes-Côte d’Azur. In het zuidoosten van Frankrijk aan de Middellandse Zee ligt de regio La Provence-Alpes-Côte d’Azur. Deze regio staat ook wel bekend als de Franse Rivièra. Het is een populaire vakantieregio waar het hele jaar door de zon veel schijnt. Aan de kusten liggen bekende steden zoals Nice, Marseille en Cannes, maar ook in het binnenland van de regio zijn veel mooie plekjes om te ontdekken.