Gîtes in de Allier

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Allier

Ontdek de leukste historische plaatsjes en mooiste plekken in de natuur vanuit een gîte in de Allier. Het departement Allier ligt in de Auvergne. Het is een zacht glooiende en groene streek die nog niet is aangetast door het massatoerisme. De natuur is er prachtig. Zo zijn er hele mooie kloven, en is er het grootste en mooiste eikenbos van Europa.

Op Gîtes Wijzer vind je:

  • Fijne gîtes in de Allier
  • Alles wat je moet weten over de Allier: de mooiste plaatsjes en natuurgebieden

Fijne gîtes in de Allier

Hoe heerlijk is dat, de Allier verkennen vanuit een fijne gîte op een prachtplek à la campagne! Waar je contactpersoon vaak een Nederlander of Vlaming is die er woont, en die de meest geweldige tips voor je heeft over de omgeving. Vaak hebben ze ook nog chambres d’hôtes, en kan je aanschuiven aan de table d’hôtes als je wil.

Je vindt ze hieronder, kijk maar snel!:

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Allier?

Zoek Gîtes

Ontdek de Allier vanuit een gîte

In de Allier vind je veel natuur. Maar ook de cultuurliefhebber komt aan zijn trekken.

De natuur van de Allier

Aan natuur geen gebrek in de Allier. Er zijn prachtige kloven. Bijvoorbeeld de Gorges de Chouvigny, een kloof waar ook een dertiende-eeuwse burcht te vinden is. Door een route langs deze kloof te volgen met de auto of fiets kan je genieten van de mooie omgeving van de kloof. En vanaf de burcht heb je een geweldig uitzicht over de kloven. Je kan de kloven ook vanaf het water ontdekken met een kano of een kajak.

Ook indrukwekkend is het Fôret de Tronçais, het grootste eikenbos van Europa. Het is beroemd om zijn eiken van soms wel driehonderd jaar oud. Het hout is zeer gewild, vooral om vaten te bouwen voor de grote wijnen van Bordeaux.

En dan is er het mooie middelgebergtegebied La Montagne Bourbonnaise. Je vindt er veel bossen en heuvelachtige weides, maar ook culturele bezienswaardigheden.

Cultuur

Naast natuur is er ook op cultureel gebied van alles te zien. Bijvoorbeeld het mooie historische bouwwerk Le Prieuré de Souvigny, een prachtige priorij die gebouwd is in de tiende eeuw. Vroeger was het een belangrijk pelgrimsoord. Tijdens de Franse Revolutie is een groot deel van de priorij verwoest, maar de kerk staat er nog steeds.

Bezienswaardige stadjes

Er zijn legio plaatsen waar je je eeuwen terug waant. Bijvoorbeeld Moulins, met zijn middeleeuwse vakwerkhuizen en een mooie kerk, de Notre-Dame-de-l’Annonciation. Of het middeleeuws stadje Montluçon. Het heeft een pittoresk centrum een oud kasteel: Château des ducs de Bourbon à Montluçon. Vichy is een beroemde stad met natuurlijke geneeskrachtige waterbronnen en met veel thermale baden. Het is een mooie oude stad met veel bezienswaardigheden en je kan er leuk winkelen.

En bezoek vooral ook Bourbon-'l Archambault met zijn kasteel en thermen. In Aprémont-sur-Allier vind je schitterende beschermde huisjes met al even mooie tuinen, een prachtig kasteel met een fraaie aangelegde tuin die zeker een bezoek waard is. En ook Charroux, één van 'les plus beaux villages de France', is zeker een bezoek waard.

Water

Waterliefhebbers kunnen een prachtige kanotocht maken op de rustige Allier, zwemmen in één van de vele recreatiemeren of genieten van het weldadige bronwater in de kuuroorden Vichy, Néris-les-Bains en Bourbon l’Archambault.

Huur een gîte in de Allier en ontdek het allemaal!

Aangrenzende departementen

De Allier is omringd door andere, prachtige departementen, ieder weer met zijn eigen charme. Benieuwd wat voor fijne gîtes je daar kan huren, en wat er valt te beleven? Klik maar op

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland