Gîtes in Normandië

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in Normandië

Ontdek de D-Day stranden, de ruige kust, schilderachtige dorpjes en mondaine badplaatsen vanuit een gîte in Normandië. De regio ligt in het noordwesten van Frankrijk, en kent een rijke geschiedenis, met een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog. En dan zijn er nog de culinaire lekkernijen als fruits de mer, camembert en cider. En de prachtige natuurgebieden. Heel beroemd is de Mont Saint-Michel, een klein getijdeneiland met helemaal boven een middeleeuwse abdij.

Op Gîtes Wijzer vind je:

- de fijnste gîtes in Normandië
- alles wat je moet weten over Normandië
- inspiratie voor je verblijf in Normandië

Fijne gîtes in Normandië

Hoe lekker is het om dit alles te verkennen vanuit een mooie gîte op een prachtplek ...  Ook top: de eigenaren zijn in de buurt en ze zijn haast allemaal Nederlandstalig. Ze wonen er zelf, kennen het gebied als hun broekzak en delen graag de mooiste plekken en geheime tips met je!

Je vindt ze hieronder, kijk maar snel!

Normandie B&B

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Normandie?

Zoek Gîtes

Wat je moet weten over Normandië

Normandië is een veelzijdige regio. Basse Normandie is erg bekend om de landingsstranden. Haute Normandie staat wat minder op de kaart, terwijl ook dit een prachtig gebied is. Rijk aan historie en met een mooi, heuvelachtig en afwisselend landschap, met veel bossen. Langs de rivieren prachtige kleine dorpjes, omzoomd door glooiende akkers. Er zijn hier veel producenten van cider en calvados. De bloeiende appelbloesem in het voorjaar is prachtig.

Wat kan je allemaal doen in Normandië?

Schitterende kust

Rijdend langs de kust is het enorm genieten van het prachtige glooiende landschap met geweldige uitzichten over de zee.

Je komt langs en door allerlei gezellige kleine dorpjes en vissershavens, zoals Port-en-Bessin en Grandcamp Maisy. Iedere dag haal je hier op de markt verse vis en heerlijke oesters. En natuurlijk zijn er ook gezellige terrasjes en restaurantjes.

Normandië heeft ook heel mondaine badplaatsen! Ga maar eens naar Deauville, Honfleur, Trouville, Villers-sur-Mer en Houlgate.
Op het strand kan je fantastische wandelingen maken, zwemmen, zandkastelen bouwen en vliegeren. Of kitesurfen. Maar ook zeilles nemen, en catamarans of surfplanken huren.

Herinneringen aan D-day

Zeg je Normandië, dan zeg je de landing van de geallieerden op 6 juni 1944. Dat gebeurde bij Arromanches. Deze historische gebeurtenis uit de wereldgeschiedenis heeft Normandië getekend. Er is veel dat nog herinnert uit deze bijzondere tijd. Je kan bijvoorbeeld de Route de Liberté volgen en zo langs de kust allerlei gedenkwaardige plaatsen aandoen. Zo rijd je via Sainte-Mère-Église naar Utah beach en het museum aldaar, naar de Pointe du Hoc en de Amerikaanse begraafplaats.

Prachtige natuur

Het schitterende Parc Naturel Régional des Marais du Cotentin et du Bessin is wel een van de mooiste en meest gevarieerde gebieden van Frankrijk. Een geweldig gebied om vogels te kijken! En waar dat ook heel goed kan, is Tourbiere de Mathon, een oude veenregio. Het is een beschermd natuurreservaat, en een uniek botanisch-, vogel- en vlinderparadijs!
Het regionale natuurpark Le Perche lijkt de tijd stil te staan. Het leven is er rustig, vol dromerige landschappen. Je kan er heerlijk wandelen. Het is een paardenfokkerijstreek. Ook daar is Normandië in de paardenwereld zeer beroemd om. Er zijn vele maneges, stoeterijen en ruiterpaden.

Fantastische gastronomie

Op culinair terrein neemt Normandië een geheel eigen plaats in. Overheerlijke vis-, vlees- en melkprodukten, en lekkernijen als crème fraîche, cider, camembert, calvados, caramel, creustacés en coquillages! Je hebt ontelbare betaalbare kleine restaurants waar ze hemelse gerechten bereiden, en ook fantastische Michelinsterrenrestaurants.

Mont Saint-Michel

Deze middeleeuwse abdij op een getijden-eiland en de omliggende baai is uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO. Echt bijzonder, en een aanrader om te bezoeken.

Het bijzondere Tapis de Bayeux

En last but not least, vergeet niet een bezoek te brengen Bayeux, met z’n schitterende kathedraal en z’n prachtige oude binnenstad, maar vooral met het Tapis de Bayeux! Op een 70 meter lang wandtapijt is de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar in 1066 uitgebeeld, hoe bijzonder is dat!

Meer inspiratie voor je verblijf

Wil je welke fijne gîtes er zijn in de verschillende departementen van Normandië? Klik dan onderstaand op een van de departementen. Dan lees je meteen wat er in die departementen allemaal te doen is:

- Calvados
- Manche
- Orne
- Eure
- Seine-Maritime

Onder de regio Normandië ligt de regio Bretagne, ook een fantastische vakantiebestemming! Benieuwd naar fijne gîtes en wat je er kan doen? Klik dan hier.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland