Gîtes Calvados

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Calvados

Ontdek de D-Day stranden, charmante plaatsen en prachtige natuur vanuit een gîte in de Calvados. Het departement ligt aan het Engelse kanaal en heeft veel te bieden. De kust speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereld-oorlog. In het binnenland kom je tussen de weilanden ook wijngaarden tegen, en prachtige boerderijen.

Op Gîtes Wijzer vind je

  • fijne gîtes in de Calvados
  • tips voor je verblijf in de Calvados

Fijne gîtes in de Calvados

Hoe heerlijk om vanuit een fijne gîte op een rustige plek deze bijzondere streek te ontdekken! De eigenaren spreken Nederlands en wonen in de buurt. Ze kennen het gebied als hun broekzak en hebben vaak gouden tips ...

Benieuwd? Kijk maar snel hieronder!:

Honfleur

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Calvados?

Zoek Gîtes

Op vakantie naar Calvados? Hier moet je naartoe!

In de streek is van alles te ondernemen: van wandelen tot bungeejumpen, rustig kuieren over marktjes, een stranddag of het bezoeken van dorpjes, steden en allerlei historische bezienswaardigheden. We lichten er een paar dingen uit.

Tweede Wereld Oorlog in de Calvados

Dit is het gebied waar de geallieerden op D-Day in 1944 landden. Bekende landingsstranden zijn Utah, Omaha, Juno, Gold en Sword Beach. De Slag om Normandië tekent nog altijd het landschap. Er zijn vele musea, Amerikaanse en Duitse begraafplaatsen, monumenten en andere herinneringen die je een idee geven van wat zich hier destijds heeft afgespeeld.

Zo kan je de Route de Liberté volgen. Je rijdt dan langs de kust en doet gedenkwaardige plaatsen aan, zoals bijvoorbeeld het nieuwe museum van Utah beach, Point du Hoc of de Amerikaanse begraafplaats.

In de omgeving van Utah Beach is het de moeite waard om plaatsen als Ste. Mère Eglise, Carentan, Azeville (met z'n onderaardse bunkergangen), St. Vaast la Hougue en Barfleur te bekijken.

Bij Omaha beach is een museum dat gebruik maakt van beeld en beleving door met poppen situaties uit de oorlog na te bootsen. Omaha-beach vind je bij de stranden van Viervielle-sur-mer, St. Laurant-sur-mer en Colleville-sur-mer. Bij deze laatste plaats ligt ook de Amerikaanse Begraafplaats. Het lange en brede Omaha beach, is trouwens ook heerlijk voor een goede wandeling, zonnebaden of vliegeren. Er is ook een zeilschool en er kunnen boten en surfplanken worden gehuurd.

Wil je weten hoe een caissonhaven eruit zag, ga dan naar Arromanches. Daar vind nog restanten ervan.

Je kan de tocht vervolgen langs Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach om uit te komen in Ouistreham, waar de Pegasusbridge ligt.

Stedentrips in de Calvados

Heb je zin om een dagje je onder te dompelen in een stad, dan zijn verschillende steden het bezoeken waard. Bijvoorbeeld Caen, waar je zowel een Middeleeuws kasteel als Middeleeuwse huizen vindt. Of Bayeux met het bekende Tapis de Bayeux, dat op een 70 meter lang wandtapijt de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar laat zien. Maar vergeet ook niet de oude binnenstad, de prachtige kathedraal en de markt op zaterdag ochtend!

Een pareltje is ook Honfleur met haar mooie oude haven.

Ben je meer van de dorpen? Ga dan zeker naar Beuvron-en-Auge! Het dorp bestaat uit een ovaal centraal plein met daaromheen veelkleurige vakwerkhuizen.

Sportief in de Calvados

Ook sportief bezig zijn is goed mogelijk in dit departement.

Zo is Calvados een ideale plek om paard te rijden. Er zijn veel paardenfokkerijen, maneges en renbanen. Een van de oudste renbanen is die in Deauville. En wat is er nou fijner dan paardrijden op het platteland of langs de zee?

Ben je liever op het water, dan heeft de kust alles wat je je aan ruige sporten kunt wensen: zeezeilen, kitesurfen, blokarten ...

Doe je het liever wat rustiger aan, dan kan je oneindig mooie wandelingen maken. Of ga lekker kanoën (en vogels kijken!) in de Marais!

Ook de golfliefhebbers komen in dit departement aan hun trekken. Er zijn verschillende banen. Bijvoorbeeld ‘Golfclub de Vire la Dathée’, een uitdagende baan aan het grote meer ‘Lac de la Dathée’, en te midden van prachtige heuvels.

Departementen in de buurt

Calvados is onderdeel van de regio Normandië. Weten wat daar allemaal te beleven is en welke fijne gîtes je in Normandië kan huren? Klik hier en lees het allemaal!

Doe inspiratie op voor uw reis naar Calvados

    Bekijk ons aanbod

    Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

    Genieten van het goede leven op het Franse platteland