Een vakantiehuis in L'Aube, met de wijngaarden van de Champagnestreek

Ontdek de wijngaarden van de Champagnestreek, evenals prachtige natuur en middeleeuwse steden vanuit een vakantiehuis in L’Aube. Het departement is vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. Je vindt er de wijngaarden van de Champagnestreek, maar ook prachtige bossen en heuvels. L’Aube is het departement in Frankrijk waar je de meeste glaskunst hebt, evenals het grootste aangelegde meer van Frankrijk. Interessante historie vind je in onder andere de middeleeuwse plaats Troye. In deze oude stad vol kleurrijke oude vakwerkhuizen staan wel tien verschillende kerken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Aube?

  Zoek Gîtes

  L’Aube als vakantiebestemming

  Wijnliefhebbers moeten in de streek La Côtes des Bar zijn. Alhoewel het vroeger werd gezien als het lelijke eendje van de Champagne regio, is het vandaag de dag juist de belangrijkste streek in L’Aube die champagne produceert. Het is dan ook een populaire bezienswaardigheid geworden. In deze streek vind je ook de Champagneroute, die je langs verschillende wijngaarden en pittoreske dorpjes brengt. Door La Côtes des Bar loopt ook een kerkenroute die je langs verschillende interessante kerken in de streek leidt.

  Leuke plaatsjes in L’Aube
  In L’Aube zijn verschillende mooie plaatsjes evenals natuurgebieden te vinden. Het bekendste is wel de historische stad Troyes. De oude vakwerkhuizen die gekenmerkt worden door gekleurde stenen met bruine balken geven het stadje een typische middeleeuwse sfeer. Ook staan er veel verschillende kerken, zoals Église Sainte-Madeleine en de Église Saint-Jean-au-Marché.
  Ook de middeleeuwse handelsstad Bar-sur-Aube en het mooie Essoyes, dat bekend is geworden door impressionistische schilder Renoir, zijn interessant om te bezoeken.

  Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient en stuwmeren
  Aan mooie natuur ontbreekt het ook niet in L’Aube. Zo is er Parc Naturel Régional de la Fôret d’Orient, een nationaal park met veel bossen, water en heuvellandschappen. Naast natuur zijn er ook verschillende dieren te vinden evenals leuke historische dorpjes.
  In het park liggen ook een aantal stuwmeren die zeker het bezoeken waard zijn: Lac d’Auzon Temple, Lac d’Orient en Lac d’Amance. Op het meer zijn er ook verschillende activiteiten mogelijk, zoals waterfietsen, kanoën en kajakken.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Aube en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland