Gîtes in de Aude

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Aude

Ontdek de indrukwekkende katharenburchten, schilderachtige plaatsjes met hun stranden aan de Middellandse Zee en de ruige natuur in het binnenland vanuit een gîte in de Aude. Het is een departement in het zuiden van de regio Occitanie. Deze streek heeft een rijke historie waar de Katharen een grote rol in hebben gespeeld.

Op Gîtes Wijzer vind je:

- Fijne gîtes in de Aude
- Info over de Aude: waar moet je zijn?
- Inspiratie voor jouw verblijf in de Aude

Fijne gîtes in de Aude

Hoe lijkt je dat, de Aude beleven vanuit een gîte midden in de natuur? Waar de eigenaar Nederlands spreekt en in de buurt is, en je voorziet van geweldige tips!

Je vindt ze hieronder:

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Aude?

Zoek Gîtes

Wat is er te beleven in de Aude?

In de Aude is veel te beleven, zowel voor de cultuurminnaar, de badgast als de natuurliefhebber.

De Katharen

De geschiedenis van de Aude is onlosmakelijk verbonden met die van de Katharen. Er zijn verschillende burchten, waarvan Carcassonne, die op de werelderfgoedlijst staat, de grootste is. Ook het Chateau de Peyrepertuse, gebouwd hoog boven op de kalkrotsen, is bijzonder indrukwekkend. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en de Pyreneeën.

Canal du Midi

Het lommerrijke Canal du Midi is een schitterend kanaal dat kronkelt van de stad Toulouse naar de Middellandse zee. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, dus reken maar dat het mooi is! Het kanaal per boot te verkennen is een belevenis. Maar het Canal leent zich ook perfect om al wandelend of fietsend te genieten van de mediterrane sfeer, de vele sluizen en de bedrijvigheid.

De Middellandse Zee

Aan de kust van de Middellandse Zee vind je vele zandstranden, en schilderachtige dorpen. Bijvoorbeeld Collioure, waar Picasso, Matisse en Chagall graag kwamen. Of het vissersdorpje Gruissan met zijn uitgestrekte stranden.

Narbonne

De stad Narbonne is een prachtige stad met een lange historie. Ooit was het de eerste Romeinse nederzetting van Frankrijk. Er zijn nu nog vele mooie historische bezienswaardigheden te bewonderen die herinneren aan het rijke verleden van de stad. En ga vooral ook langs de bedrijvige en kleurrijke markthallen! Even buiten Narbonne ligt overigens een van de best bewaarde abdijen van Europa: de 11e eeuwse Abdij van Fontfroide.

Natuur

Het Parc naturel régional de la Nabonnaise en Méditerranée is een natuurpark met een gevarieerd landschap: van zandstranden en lagunes bij de Middellandse zee tot de struikgewassen en wijngaarden van Corbières en het rotsachtige massief van La Clape.

Ook zijn er verschillende indrukwekkende grotten om te bezoeken. Bijvoorbeeld de Gouffre Géant de Cabrespine, een van de grootste voor het publiek opengestelde grotten ter wereld. Ook de Grotte de Limousis is een mooie grot, in de buurt van Carcassonne.

Festiviteiten

In het voorjaar, najaar en de zomermaanden zijn er allerlei festiviteiten. In de maand juli zijn er in Carcassonne zo’n honderd voorstellingen (waarvan 80 gratis) met muziek, toneel, opera en dans. Ook in Narbonne worden allerlei culturele activiteiten georganiseerd. Verder zijn er feria’s in Azille, en het jaarlijks terugkerende ‘le mondial du vent’ in Leucate, het wereldkampioenschap kitesurfen.

Vind op onze site jouw gîte in de Aude en ontdek het allemaal!

Doe inspiratie op voor uw reis naar Aude

    Bekijk ons aanbod

    Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

    Genieten van het goede leven op het Franse platteland