Indre-et-Loire gîtes

Ontdek de fijnste gîtes en mooiste plekken in de Indre-et-Loire

Ontdek prachtige kastelen en historische stadjes vanuit gîtes in de Indre-et-Loire. Dit departement dankt zijn naam aan twee rivieren: de Indre en de Loire. En dat betekent pure schoonheid en rijke natuur. Wereldberoemd zijn de kastelen langs de koninklijke rivier de Loire.

Op Gîtes Wijzer vind je:

  • fijne gîtes in de Indre-et-Loire
  • mooie plekken in de Indre-et-Loire

Fijne gîtes in de Indre-et-Loire

Hoe leuk is dat, dit prachtige departement ontdekken vanuit een heerlijke gîte op het platteland! Ik heb een paar geweldige adressen voor je, klik maar onderstaand!

Gîtes Indre-et-Loire

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Indre et Loire?

Zoek Gîtes

Op vakantie in de Indre-et-Loire? Hier moet je naartoe!

Dit departement zindert van de geschiedenis. Er is hier veel gebeurd, en de kastelen langs de Loire getuigen er nog van. Vele Franse koningen hadden hier een prettig optrekje op grote landgoederen, en dat was niet voor niets. Parijs was niet te ver weg, en de streek wist ook hen te bekoren, met haar prachtige natuur, vruchtbare grond, grote jachtgebieden en uitgestrekte wijnvelden.

Kastelen langs de Loire

Het is een feest om de Loire af te zakken en de vele kastelen te bekijken. Alleen al erlangs gaan is indrukwekkend. En dat kan ook per boot over de rivier de Loire.

Château de Chenonceau met zijn prachtige bogen over de rivier zou je niet mogen missen. Het wordt ook wel het chateau des dames genoemd, niet zonder reden ... Het werd bewoond en bestierd door vrouwen, waaronder Catharina de Médici.

Château de Villandry heeft misschien wel de mooiste kasteeltuinen van Frankrijk. En het was in Château d'Amboise dat Leonardo da Vinci verbleef, en overleed.

Maar er zijn er veel meer, bijvoorbeeld Chateau d'Azay le Rideau en het Chateau de Chinon. Heb je er één gezien, dan heb je ze allemaal gezien? Zeker niet! Ieder kasteel heeft zijn eigen verhaal. Neem Chateau d'Ussé, dat Charles Perrault inspireerde tot het schrijven van het sprookje Doornroosje.

Steden en dorpen

Tours is een interessante stad met vele historische gebouwen. Het ademt de sfeer van de Renaissance. Het is een groene stad met zijn prachtige tuinen Jardins des Prébendes d’Oé en zijn Parc de Sainte Radegonde. En bezoek natuurlijk ook de overdekte markt!

Het prachtige middeleeuwse stadje Chinon heeft veel bezienswaardigheden, zoals een middeleeuws fort, vakwerkhuizen en musea. Er zijn gezellige markten, terrassen en winkelstraatjes. Het is ook een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de vele kastelen, tuinen en wijngaarden in de Loirevallei.

Ook in de koningsstad Loches, aan de rivier de Indre, heeft zich heel wat afgespeeld. En met zijn geplaveide straatjes, versterkte poorten, historische panden en indrukwekkende kasteel is dat makkelijk voorstelbaar. Op woensdag en zaterdag is er markt, een feestje met zijn vele kleurrijke kramen!

Fietsen langs de Loire

Er zijn schitterende fietsroutes in dit departement. En het is natuurlijk geweldig om langs de Loire te fietsen met zijn indrukwekkende kastelen. De 900 km lange fietsroute La Loire à vélo loopt ook door dit departement. Over speciaal aangelegde fietspaden en autovrije ‘voies vertes’ fiets je in alle rust langs de Loire je van kasteel naar kasteel.

Gastronomie

Deze streek met haar uitgestrekte wijnvelden kent natuurlijk heerlijke wijnen. Bijvoorbeeld  Chinon en Vouvray.  Bij de lokale wijnboeren ben je van harte welkom om deze godendranken te proeven.

Geserveerd bij een Loirevis in zachte botersaus, een tarte tatin of een van de subtiele geitenkazen die deze streek rijk is wordt een bezoek aan dit departement ook in gastronomisch opzicht een ware ontdekkingstocht!

Omliggende departementen

Indre-et-Loire wordt omringd door departementen die ook allemaal de moeite waard zijn! Weten welke fijne gîtes je er kan huren en wat er allemaal te doen is? Kijk maar!:

  • Indre
  • Loir-et-Cher
  • Vienne
  • Maine-et-Loire
  • Sarthe

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland