Gîtes Indre

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Indre

Ontdek historische kastelen en schitterende natuur vanuit fijne gites in de Indre. Dit departement ontleent zijn naam aan de rivier de Indre. Langs deze rivier vind je prachtige natuur en fraaie kastelen!

Op Gîtes Wijzer vind je

- Fijne gîtes in de Indre
- De mooiste plekken in de Indre

Fijne gîtes in de Indre

Hoe lekker is dat, de Indre verkennen vanuit een heerlijke gîte in alle rust op het platteland! De eigenaar is in de buurt en kent de omgeving als z’n broekzak. Hij weet precies waar je moet zijn! Nieuwsgierig? Klik maar onderstaand.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Indre?

Zoek Gîtes

Op vakantie in de Indre? Hier moet je zijn!

Een vakantie in de Indre biedt voor iedereen wat. Voor de natuurliefhebber, de cultuurliefhebber en de wandelaar. Onderstaand een paar suggesties.

Kastelen in de Indre

Bijzonder is Chateau de Valencay. Het telt wel honderd kamers, en is omringd door een weelderig park. Binnen is het heel mooi ingericht. Een van de beroemde bewoners was Prince de Talleyrand, die tijdens de Franse revolutie was uitgeweken naar Noord-Amerika. Onder Napoleon was hij weer terug in Frankrijk als minister van Buitenlandse Zaken. Er is ook een collectie historische motorvoertuigen in het chateau.

Ook mooi is Chateau de Sarzay, door George Sand beschreven in haar roman ‘Le meunier d’Angibault’. In de middeleeuwen telde het 38 torens en 3 ophaalbruggen.

Dan is er nog Chateau de Bouges, ooit geïnspireerd door het paleis van Versailles, en hoewel natuurlijk wel wat minder groot, fraai is het zeker! Het is omringd door prachtige tuinen, niet voor niets geklasseerd als ‘Jardin Remarquable’.

Natuur in de Indre

In het Parc Régional de la Brenne vind je duizenden meren. Het is een waar paradijs voor vogelspotters. Via allerlei routes kan je al wandelend enorm genieten van al dit natuurschoon.

En wat ook een bijzondere plek voor natuurliefhebbers is, is het Ecoparc des Chénevières, een kwetsbaar natuurgebied, en dat in het hart van Châteauroux! De rivieren de Indre en Ringoire komen hier samen. Er zijn Camargue paarden, Schotse hooglanders en zestig soorten vogels.

Wandelen in de Indre

De wandelaar komt in de Indre enorm aan zijn trekken, bijvoorbeeld in natuurpark de Brenne. Ook wie van lange afstanden houdt kan hier uit de voeten: de pelgrimsweg van Vezelay naar Santiago de Compostella loopt door dit departement!

Leuke plaatsjes in de Indre

Châteauroux ligt aan de rivier de Indre, en is de hoofdstad van het departement. Er is een gezellig centrum met leuke middeleeuwse straatjes. Het fraaie Chateau de Raoul, gebouwd op een rots, domineert de linker oever van de Indre.

Een ander fraai plaatsje is Argenton-sur-Creuse. De oude huizen met galerijen en balustrades weerspiegelen in de rivier de Creuse, en geven het stadje een pittoresk karakter. Vanaf het terras van de kapel heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Vieux Pont en de oude huizen en molen langs de rivier. Niet gek dat het als bijnaam ‘het Venetië van de Berry’ heeft …

Gargilesse-Dampière is een van Frankrijk’s mooiste dorpen. Het charmante plaatsje ligt aan de rivier de Gargilesse. Ook de romanschrijfster George Sand kwam er graag. Villa Algira, waar zij verbleef, is nu een aan haar gewijd museum. Bekijk ook zeker de Notre-Dame! Het heeft zo’n 120 verhalende kapittelen en prachtige fresco’s.

Ook het middeleeuwse Saint-Benoît-du-Sault, aan de rand van het Centraal Massief, is een van Frankrijks mooiste dorpen.

Cultuur in de Indre

Wie van de films van Jacques Tati houdt, moet zeker naar Sainte-Sévère-sur-Indre. In 1947 heeft hij op het mooie marktplein de film Jour de Fête opgenomen. Het Maison de Jour de Fête geeft je een inkijkje in het werk van deze meesterlijke acteur-regisseur. En als je dan toch gaat, weet dan dat er elke woensdag markt is in en rond de 17e eeuwse markthal …

Het is in Nohant-Vic waar George Sand haar jeugd doorbracht. Ze woonde in het 18e eeuwse kasteel van Nohant, en dat kan je bezoeken. Vele beroemde kunstenaars als Balzac, Chopin, Delacroix, Flaubert en Liszt werden ooit uitgenodigd in de salon en in de eetkamer. Je kan er het meubilair, vele voorwerpen en familiesouvenirs bewonderen. Rond het kasteel is een prachtige rozentuin, een boomgaard, een bloementuin, een groentetuin en een park met bomen. George Sand ligt begraven op de familiebegraafplaats dichtbij de tuin.

Omliggende departementen

Niet alleen in de Indre kan je leuk vakantie vieren, ook de departementen eromheen zijn de moeite waard. Weten welke fijne gîtes je daar kan huren en wat er zoal te doen is? Kijk maar!:

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland