La Gardette ligt in het zuiden van de Indre op de grens met de Creuse. Een nog niet ontdekt stukje puur Frankrijk waar het heerlijk toeven is..

Hier, in de prachtige ongerepte natuur in het midden van Frankrijk, vind je het oude Frankrijk terug. Glooiende wegen, boeren op de weg met hun trekker, herders met hun schapen. Maar ook gezellige dorpjes, zwemmeertjes, fiets- en wandelroutes en gezellige marktjes.

Domaine Savoir Vivre is een perfecte plek voor volwassenen die lekker een week (of 2…) zonder kinderen, maar als je wil wel met hond in alle rust (ook in het hoogseizoen!) vakantie willen vieren bij Nederlandse eigenaren. Bij ons dus geen reuring van kinderen, en geen schommels, zandbakken en speelhoeken. 

Maar wel je lekker ontspannen, al of niet met je huisdier, en ook de tijd hebben om je (al of niet jou bekende) mede-vakantiegangers te ontmoeten, samen de lokale wijn te proeven met een kaasplankje en een goed gesprek te voeren. 

Wij hebben drie comfortabele gîtes.

Een lekker Frans ontbijt bij ons bestellen kan ook. En 1 keer per week kan je met ons mee eten bij onze table d’hôtes.

Ruimte en gastvrijheid is wat wij volgens onze gasten bieden, en dat huisdieren zijn toegestaan maakt het extra gezellig!

Huur je met je familie of vrienden alle drie de gîtes, dan zijn kinderen natuurlijk wel van harte welkom! Wij veranderen dan in een 8 persoons vakantiehuis! Wat is er gezelliger dan met z’n allen 3 vakantiehuisjes te huren, inclusief 3 badkamers, 3 slaapkamers (inclusief comfortabele slaapbank zijn het er 4), 3 keukens, de BBQ kan gebruiken en dan een eigen privé zwembad tot je beschikking te hebben inclusief de hele tuin en boomgaard? Heerlijk toch?

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Adults only
 • Groepsaccommodatie
 • Honden welkom in overleg
 • Nederlands contactpersoon
 • WiFi
 • Zwembad

Wij zijn Peter en Nancy en wonen in Nederland in Zwaag. Sinds 2014 zijn wij samen en hebben 4 kinderen, Yoshi, Elise, Mariska en Jasper, allen jongvolwassen.

Nancy is verpleegkundige in de ouderenzorg en Peter is mede eigenaar in een zaak met audio/video en witgoed apparaten. Op 1 augustus 2020 hebben wij getekend voor ons huis in Frankrijk. Onze droom is werkelijkheid geworden!

Een Frans huis met 3 gîtes, de 2 persoons gîte L’Etable, de 2 persoons gîte La Cabane en de 2-4 persoons gîte Le Garage. Daarmee willen we onze gasten een heerlijke vakantie bieden!

Beschikbaarheid

max. 2 personen

La Cabane

 • Badkamer met douche
 • Inclusief beddengoed
 • Inclusief handdoeken
 • Tweepersoonsbed

Ruime 2 persoons gîte met een 2 persoons boxspring (1.60 bij 2.00). Overdekt terras. Keuken met 2 pits kookplaat, koelkast, …

max. 4 personen

Le Garage

 • Badkamer met douche
 • Inclusief beddengoed
 • Inclusief handdoeken
 • Tweepersoonsbed

Ooit een oude schuur. Boven: slaapkamer met opgemaakt 2-persoons boxspring (1.60×2.00), prachtig uitzicht. Beneden: badkamer met toilet, douche, wastafel en …

max. 2 personen

L’Étable

 • Badkamer met douche
 • Inclusief beddengoed
 • Inclusief handdoeken
 • Tweepersoonsbed

Ruime 2 persoons gîte met een 2 persoons boxspring (1.60 x 2.00). Overdekt terras. Keuken met 2 pits kookplaat, koelkast, …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 792 km

DORPJES IN DE BUURT
In de buurt van La Gardette liggen diverse gezellige dorpjes. Boussac met zijn mooie kasteel en supermarkt, Sainte-Sévère-Sur-Indre met een heerlijke verse bakker, La Châtre waar de grotere supermarkten zich bevinden en waar regelmatig op het stadsplein gezellige marktjes zijn. Chateaumeillant (niet verwarren met...) waar de wijn route doorheen gaat en waar een aantal heerlijke wijnhuizen zijn.

WATER IN DE BUURT
Water, belangrijk voor ons leven maar ook voor onze vakantie. In onze omgeving is veel water en watersport te vinden. Heerlijke plekken om te zwemmen of te relaxen. Over het stuwmeer van Sidiailles kan je abseilen en klimmen tussen de bomen. Beaulieu is onze favoriete plek om te zijn gezien haar rust en water. Je leest het al, voor iedereen is er wat te doen!

MARKT
Elke zaterdag is er markt in La Châtre en in Montlucon.

MONTLUÇON
Een mooie grote stad met zijn typische vakwerkwoningen.

LES PIERRES JAUMATRES
Les Pierres Jaumatres. Zoals wij in Nederland de hunnebedden kennen zijn er bij ons de gestapelde stenen van Les Pierres Jaumatres. Een leuke wandeling naar 600 meter hoogte waar ze liggen. Daarna een lekker kopje koffie bij het restaurant bij de ingang.

LA TOULX SAINT CROIX
La Toulx st. Croix zijn twee prachtige torens op het hoogste punt even voorbij Boussac. De route er naar toe is al prachtig en het uitzicht nog mooier. Bij helder weer kijk je tot aan Clermont Ferrand en de Puy de Dome. In het dorpje staat een kerkje uit de 12e eeuw, eenvoudig en sober, maar o zo mooi.

Lees meer

Lees minder