Een vakantiehuis in Les Hauts-de-France, met de grootste gotische kathedraal van Frankrijk

Ontdek cultureel erfgoed en de prachtige kustlijn Côte d’Opale vanuit een vakantiehuis in Les Hauts de France. Dit is de meest noordelijke regio van Frankrijk. Het staat bekend om twee dingen die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan: Beffrois de Belgique et de France en de Cathedrale Notre-Dame d’Amiens. Ook heeft de regio een uitbreiding van het Parijse Louvre, Louvre-Lens, en een interessante geschiedenis gerelateerd aan de Eerste Wereldoorlog. Er zijn zandstranden aan de westkust en ook leuke plaatsen, zoals Lille, Duinkerke en Amiens.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Hauts de France?

Zoek Gîtes

Ontdek Les Hauts de France vanuit een vakantiehuis

In Les Hauts de France is interessante historie te vinden en dat kun je alleen al zien aan de bouwwerken in deze regio die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Er is Beffrois de Belgique et de France (Belforten van België en Frankrijk), bestaande uit tientallen belforten in de omgeving van Noord-Frakrijk en België. Ook is er de dertiende-eeuwse Cathedrale Notre-Dame d’Amiens. Dit is de grootste gotische kathedraal van Frankrijk.

Eerste Wereldoorlog en meer geschiedenis
De regio is een belangrijke plek geweest in het verleden als middelpunt in de driehoek, Amsterdam, Londen en Parijs. Dit kun je nog terugzien aan de prachtige architectuur.

Haute-de-France is ook een van de plekken waar de Eerste Wereldoorlog heeft afgespeeld. Er waren hier loopgraven, waar duizenden soldaten om het leven zijn gekomen. Interessante geschiedenis die hiermee te maken heeft kun je onder andere zien in en rondom Vimy en Lens in het departement Pas-de-Calais.

Louvre-Lens en meer kunst
Voor kunstliefhebbers is een interessante plek in de regio het Louvre-Lens Museum. Dit is een museum in Lens, dat een uitbreiding van het bekende kunstmuseum Louvre in Parijs is.  Ook in de grote stad Lille zijn er veel kunstmusea te vinden naast de vele andere leuke dingen die er te doen en zien zijn.

De natuur van Les Hauts-de-France
Les Hauts de France ligt aan de Côte d’Opale (Opaalkust), die bekend staat om de krijtrotsen en zandstranden. Hier liggen een aantal prachtige badplaatsen, zoals de elegante stad Le Touquet en de vissershaven van Boulogne-sur-Mer, waar je ook het enorme aquarium Nausicáa kunt vinden met wel duizenden zeedieren.
Andere prachtige natuur vind je in het natuurreservaat Parc du Marquenterre. Er zijn veel verschillende vogelsoorten te vinden, wanneer je langs de velden en wateren loopt.
Meer in het binnenland van de regio zijn ook nog mooie moerasgebieden, valleien en bossen om te ontdekken.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in Les Hauts-de-France en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland