Een vakantiehuis in L'Aisne, waar de slag bij Chemin des Dames plaatsvond

Ontdek verschillende monumenten van de Eerste Wereldoorlog en prachtige groene natuur vanuit een vakantiehuis in L’Aisne. Het departement dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die er doorheen stroomt. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen met de meer dan tweeduizend kilometer aan wandel- en fietspaden in de prachtige natuur. Via de waterwegen is het departement ook goed te ontdekken. L’Aisne heeft verschillende prachtige abdijen en kastelen, maar daarnaast ook zwaar geleden onder de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Er zijn daarom verscheidene interessante dingen gerelateerd aan deze oorlog in het departement te bezichtigen.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Aisne?

  Zoek Gîtes

  Ontdek L’Aisne vanuit een vakantiehuis

  L’Aisne is een van de regio’s waar de Eerste Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Door het departement liep een frontlinie. Onder andere tussen de plaatsen Laon en Soisson is toen gevochten. Hier vond de de Slag bij Chemin des Dames plaats. Dit was een van de grootste slagen van de regio. Het departement is na de oorlog weer opgebouwd, maar er waren een aantal gebieden, de zogenaamde ‘Zone Rouges’, die te zwaar verwoest waren en daar werd niks herbouwd.
  Een interessante plek om vandaag de dag te bezoeken gerelateerd aan de Eerste Wereldoorlog is Caverne du Dragon, een grottenstelsel bij Chemin des Dames, waar de grote slag plaatsvond.
  Om meer historie van L’Aisne te ontdekken kun je ook nog verschillende kastelen bezoeken, zoals Château de Coucy en Château-Thierry.

  De natuur van L’Aisne
  L’Aisne is een groene regio met een aantal natuurrijke gebieden die zeker een bezoek waard zijn. Er is Fôret de Retz, een heuvelachtig bos. Verder is er La Hottée du Diable, een natuurgebied met bijzondere rotsformaties, groene bomen en bosjes. Beide natuurgebieden hebben een grote diversiteit aan flora en fauna.

  Laon, Soissons en Saint-Quentin
  In het departement zijn verschillende mooie dorpen en steden te vinden. Op een groene heuvel ligt bijvoorbeeld Laon, de hoofdstad van L’Aisne. In de middeleeuwen was het een vestingstad en van de muur is nog steeds een groot deel te zien. In het oude centrum zijn er nog veel sporen te vinden van deze geschiedenis. De Cathédrale Notre-Dame de Laon, een van de belangrijkste bouwwerken van de vroege gotiek in Frankrijk, vind je hier ook.
  De steden Soissons en Saint-Quentin zijn eveneens interessant om te bezoeken. Soissons, waar je de prachtige abdij Saint-Jean-des-Vignes en gotische Cathedrale Saint-Gervais Saint-Protais vindt. En Saint-Quentin is ook een prachtige stad, die na de Eerste Wereldoorlog voor een groot deel herbouwd is.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Aisne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland