Een vakantiehuis in Le Haute-Loire, met de hooggelegen kapel van Le Puy-en-Velay

Ontdek de kapel van Le Puy-en-Velay en meer indrukwekkende historie vanuit een vakantiehuis in Le Haute-Loire. Het departement ligt in het midden van de regio L’Auvergne-Rhône-Alpes. Het is een gebied met prachtige natuur, waaronder de Mont Mézenc, Lac du Lavalette en de Gorges de l’Allier. Ook is er in het departement interessant cultureel erfgoed te vinden met onder andere het prachtige stadje Le Puy-en-Velay en de abdij van La Chaise-Dieu.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Haute Loire?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Haute-Loire vanuit een vakantiehuis

  Er zijn verschillende mooie stukjes natuur in Le Haute-Loire te vinden. Een deel van het landschap is er gevormd door oude vulkanen. Ze zijn dan wel al jaren niet meer actief, maar nog steeds vormen ze een deel van het landschap in het departement. Zo is er bijvoorbeeld de Mont Mézenc, een berg die van oorsprong een tweekoppige vulkaan is. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  In Le Haute-Loire is ook een mooie kloof te vinden, namelijk de Gorges de l’Allier. Hier stroomt de rivier de Allier doorheen. Je kunt er wandelend de omgeving ontdekken, maar er is ook een speciaal treintje voor toeristen die je langs de kloof leidt. Deze rit duurt ongeveer twee uur.
  Wanneer je een bezoek wilt brengen aan een meer, moet je naar Lac du Lavalette gaan. Het is een prachtig stuwmeer wat omringd wordt door bossen, een mooi strandje heeft en waar ook verschillende leuke watersportactiviteiten te doen zijn.

  Mooie plaatsjes in Le Haute-Loire
  Een van de bekendste plaatsjes van Le Haute-Loire is Le Puy-en-Velay. Het is een prachtig en gezellig middeleeuws stadje wat als kenmerkend punt een kapel heeft die hoog op een vulkaan is gebouwd, de Chapelle Saint-Michel D’Aiguilhe. Je kunt de kapel bezichtigen, maar je moet er wel een eindje voor klimmen. Verder is een mooie bezienswaardigheid in de stad zelf de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Annonciation du Puy-en-Velay. Het is een indrukwekkende oude kerk die zelfs op de werelderfgoedlijst staat.
  Meer historie vind je bij de Abbaye de la Chaise-Dieu, een schitterende benedictenabdij die opgericht is in de elfde eeuw, en Château de Polignac, een mooi kasteel dat vanaf een rots boven het plaatsje Polignac uitsteekt.
  Andere leuke plaatsjes om te ontdekken in Le Haute-Loire zijn de hoofdstad van het departement Le Puy-en-Velay en het charmante dorpje Lavaudieu.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Haute-Loire en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland