Een vakantiehuis in La Marne, met de kathedraal van Reims

Ontdek de vele wijngaarden en interessante plaatsjes, zoals Reims en Épernay vanuit een vakantiehuis in La Marne. Dit departement in Grand Est heeft een prachtig architecturaal erfgoed, zoals de kathedraal van Reims, en er staan charmante kerkjes in de gebieden Pays du Der en Vallée de l’Ardre. Op het water kun je je hier verder ook goed vermaken, want in La Marne ligt Lac du Der-Chantecoq, een van de grootste kunstmatige meren van Europa. Op het meer zijn verschillende watersportactiviteiten te doen, maar je kunt er in de omgeving ook mooi wandelen.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Marne?

  Zoek Gîtes

  La Marne als vakantiebestemming

  De hoofdstad van La Marne is Reims, wat een plaats met een rijke geschiedenis is. Hier staat de Cathédrale Notre-Dame de Reims, een prachtige dertiende-eeuwse kathedraal. Deze staat bekend als een van de belangrijkste gotische bouwwerken van Frankrijk.
  Een plaats in dit departement waar je een van de andere mooiste gotische bouwwerken van het land vindt is L’Épine. Daar staat de indrukwekkende Basilique Notre Dame de l’Épine, die gebouwd is in de vijftiende eeuw. De kerk is aan de buitenkant versierd met onder andere prachtige standbeelden en binnen hangen prachtige kunstwerken.
  Een andere interessante stad om te bezoeken is Épernay. Het ligt bij het Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims.  Doordat het ook midden in de Champagnestreek ligt, wordt het hier ook wel de hoofdstad van genoemd. Een bijzondere plek in de stad is Avenue de Champagne, een prachtige straat die vol staat met bekende champagnehuizen.
  Verder is het pittoreske plaatsje Châlons-en-Champagne, dat aan de oever van de rivier de Marne ligt, ook leuk om te bezoeken.

  De natuur van La Marne ontdekken
  In La Marne zijn er verschillende prachtige natuurgebieden om te ontdekken. Er is Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims, een prachtig natuurpark wat tussen Reims en Épernay in ligt. Je vindt hier groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en leuke plaatsjes, waar je ook de champagne uit de omgeving kunt proeven. In dit natuurpark kun je mooi wandel- en fietstochten maken.
  Ook vind je in dit departement een van de grootste kunstmatig aangelegde meren van Europa: Lac du Der-Chantecoq. Op het water zijn leuke activiteiten, zoals kajakken, zeilen en kanoën te doen, maar ook aan de waterkant kun je goed genieten. Om het gehele meer is namelijk een dijk aangelegd, waarover je mooi kunt wandelen en fietsen.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Marne en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland