Gîtes in de Saône-et-Loire

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Saône-et-Loire

Ontdek de rijke geschiedenis, de prachtige natuur en de imposante kastelen vanuit de fijnste gîtes in de Saône-et-Loire. Het departement is onderdeel van de regio Bourgogne-Franche-Comté. Er is veel te zien. De prachtige kerken, de Romaanse geschiedenis, de markten, de wijngaarden, een gebied om van te houden. Van de cultuur, de gastronomie, maar ook de stilte op het platteland.

Op Gîtes Wijzer vind je:

  • fijne gîtes in de Saône-et-Loire
  • tips: waar moet je zijn in de Saône-et-Loire?

Fijne gîtes in de Saône-et-Loire

De Saône-et-Loire heeft veel te bieden voor de vakantieganger. Eindeloos wandelen in de Morvan, je verliezen in de historie, de stilte à la campagne, lekker eten en een goed glas wijn. Ontdek het vanuit een gîte à la campagne! Klik onderstaand voor een paar hele fijne plekken ...

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Saône-et-Loire?

Zoek Gîtes

Op vakantie in Saône-et-Loire? Hier moet je zijn!

In het departement Saône-et-Loire is het goed toeven, en dat wisten ze vroeger ook. Het is hier dan ook rijk aan geschiedenis. En dat gecombineerd met de mooie natuur en de verrukkelijke wijn en gastronomie maakt het een hele prettige vakantiebestemming.

Natuur in de Saône-et-Loire

Het Parc Naturel Régional du Morvan is een schitterend natuurgebied. Door de wandel- en fietsroutes (ook voor de mountainbike) die er zijn kan je er goed van genieten.

Historische steden in de Saône-et-Loire

Autun is een voormalige Romeinse stad. En dat zie je bijvoorbeeld nog aan het amfitheater, de stadswallen, Romeinse poorten en een tempel. Er staat ook nog een indrukwekkende kathedraal uit de twaalfde eeuw, de Cathédrale Saint-Lazare. Het is heerlijk om hier rond te lopen en te genieten van alle monumenten, musea en ander moois.

Ook Macon, ontstaan in de derde eeuw heeft rijke geschiedenis. Het ligt aan de rivier de Saône, en je ziet er kleurrijke vakwerkhuizen en pittoreske pleinen.

Dijon was vroeger de hoofdstad van het Bourgondische rijk, dat zich in de periode van de hertogen van Bourgogne tot Nederland uitstrekte. Er zijn wandelroutes door de stad a.d.h.v. aangegeven uiltjes, die je door het oude centrum langs vele historische gebouwen leiden.
Het Musée des Beaux-Arts is een bezoek waard. Je kunt er ondermeer de graven bekijken van de hertogen van Bourgogne, beroemd om het mooie beeldhouwwerk. Ook een feestje om de oude markthallen uit 1868 te bezoeken, waar een paar keer per week markt wordt gehouden.

Abdijen, kerken en kastelen in de Saône-et-Loire

In de middeleeuwen was Cluny het centrum van het geestelijk leven in Europa. De Abbaye de Cluny was de belangrijkste abdij in Europa. Ook de Abbaye de Fontenay, die op de lijst van Unesco staat, is zeer het bezoeken waard. Verder vind je in Paray-le-Monial de indrukwekkende Basilique du Sacré-Coeur.

Ook aan prachtige kastelen geen gebrek. Bijvoorbeeld Château de Cormatin, een prachtig kasteel omringd door vestinggrachten. Of het mooi hoog gelegen Château de la Rochepot, een middeleeuwse burcht met een typisch geglazuurd dak. Chateau de Sully is een prachtig familiekasteel uit de Franse Renaissance met een even prachtig park er omheen. En nog veel meer.

Keltische stad in de Saône-et-Loire

Bibracte ligt op de berg Mont Beuvray. Op deze berg, in het zuiden van de Morvan, wordt een oude Keltische stad opgegraven. Hier kun je archeologen aan het werk zien, een prachtig museum bezoeken en heerlijk wandelen.

Vind op onze site jouw gîte in de Saône-et-Loire en ontdek het allemaal.

Aangrenzende departementen

Niet alleen de Saône-et-Loire is fantastisch mooi, ook de omliggende departementen hebben veel charme! Wil je weten welke fijne gîtes je daar kan huren en wat er allemaal te beleven is? Kijk maar!:

 

Doe inspiratie op voor uw reis naar Saône-et-Loire

    Bekijk ons aanbod

    Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

    Genieten van het goede leven op het Franse platteland