Gîte Chateau La Mégène Bourgogne

Deze gite in de Bourgogne is het voormalig beheerdershuis van landgoed La Mégène. Om het lekker rustig te houden is de gîte te huur voor twee personen.

Niet alleen binnen, ook buiten is het zalig vertoeven. Op het landgoed is een groot landschapszwembad (infinity pool), een terras, een bar en een jacuzzi. Er staan voldoende (lig)stoelen klaar in de schaduw en de zon.

Er is zelfs een ‘werkplek’ voor wifigebruikers onder de bomen.

Bij mooi weer gaat om 11 uur de bar open voor koffie, drankjes en de lunch. Er is een uitgebreide wijnkaart maar ook een lekkere huiswijn.

Waar die wijn vandaan komt? Uit de authentieke wijnkelder van het chateau! Er liggen de allerlekkerste Bourgogne wijnen van wijnboeren uit de streek … In overleg kan je worden rondgeleid en kan er (met voldoende deelnemers) wijn geproefd worden.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Adults only
  • Nederlands contactpersoon
  • WiFi
  • Zwembad

Welkom in de gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast van Ankie en Lex van der Meer. Vanaf 2001 wonen wij in de schitterende Bourgogne al waar wij in 2005 besloten om in het zomerseizoen een B&B te beginnen.

Dit doen wij nog steeds, zei het op een wat rustiger manier. Wij richten ons nu vooral op volwassenen en verhuren alleen nog tweepersoons kamers en de gîte. Ook de gîte alleen voor twee personen!

Zo houden we het heerlijk rustig op ons prachtige domein.

Onze hobby? Wijn! We hebben veel en mooie flessen in onze kelder klaarliggen …

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Maison Gardien

  • Badkamer met douche
  • Inclusief beddengoed
  • Inclusief handdoeken
  • Magnetron
  • Televisie

De woonkamer heeft een eet- en zithoek. Buitenzitje met parasol. De keuken is volledig ingericht met o.a. magnetron, koelkast en …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 832 km

LANDSCHAP
Het landschap is heuvelachtig en biedt mooie vergezichten. In de weilanden grazen de witte Charollais koeien, de grand cru van het vlees. De omgeving nodigt uit voor een uitstapje per auto, motor of de fiets. Stoplichten zijn er vrijwel niet.

STEDEN
Steden als Beaune, Autun, Pommard, Meursault etc. zijn een bezoek zeker waard.

WIJN
Even ten noorden liggen de wijngebieden van de Côte d’Or en ten zuiden de Beaujolais en de Maconnais. Ook het wijngebied van de Côte Chalonnaise is zeer de moeite waard voor de wijnliefhebber.

GASTRONOMIE
Overal, tot in de kleinste dorpjes kun je heerlijk Bourgondisch eten en kennis maken met de streekgerechten.

MARKT
De reguliere weekmarkt in Gueugnon is elke donderdag tot 12.00 uur. Verder zijn er ‘s zomers – vooral in de weekenden – in de omgeving van Gueugnon vele Antiek-, Curiosa- en Rommelmarkten.

ACTIEF
De streek biedt ook veel actieve bezigheden zoals paardrijden, kajakken, jagen, vissen, wandelen enz.

GOLF
Golfers kunnen perfect terecht op b.v. Golf du Château d’Avoise op 25 km en Golf de Givalois op 21 km.

In de hal van “La Mégène” liggen diverse folders over excursies en activiteiten. Ook het touristoffice t/o de Romaanse kerk van Gueugnon heeft alle info voorhanden en helpt u graag.

Lees meer

Lees minder


Chambres d'Hôtes van deze eigenaar