fietsen Vogezen chambres d'hôtes

F
Fiets-arrangement Vogezen

Houd je van fietsen, en wil je weten hoe het met je klimtalenten is gesteld, dan zijn de Vogezen in Frankrijk een perfecte vakantiebestemming!

Prachtige natuur

De omgeving is werkelijk fantastisch. Het middelgebergte in de Zuidelijke Vogezen is een prachtig hoogveengebied met Finse meren en nog ongerepte ‘Franse Campagne’.

Klassieke cols

Je hebt er bekende klassieke cols als de Ballon d’Alsace of de Grand Ballon, en minder bekende, zoals de Grosse Pierre of de Croix de Moinats. En allemaal zijn ze meer dan de moeite waard. Prachtige landschappen, rustige wegen en aansprekende percentages …

Mountainbiken

Ben je meer van het mountainbiken, ook dan kom je hier helemaal aan je trekken. Julien Absalon, tweevoudig Olympisch kampioen mountainbiken, woont in de Vogezen, in Remiremont. En dat is niet voor niets, want dat is een fantastisch gebied om te mountainbiken. Er zijn veel prachtige tracks uitgezet.

Fietsarrangement

En wat een bof, Chambres d’hôtes Villa Moncoeur in Remiremont biedt meerdaagse fietsarrangementen aan! Er zijn routes uitgezet door de lage Vogezen, door het gebied van de Mille Etangs (de ‘duizend meren’) en door de uitlopers van het Regionaal Natuurpark Ballons des Vosges.

Iedere dag begin en eindig je in de Villa, en je fietst routes tussen de 40 en 120 kilometer. De zwaarte varieert van licht glooiend tot beklimmingen van cols van rond de 900/1100 meter hoogte met een stijgingspercentage van circa 6-10 procent.

Een paar voorbeelden

Vanuit de Villa kan je bijvoorbeeld mooie routes van 60 – 80 kilometer afleggen:

  • De tourfinale 2014 naar “le Mausseline” met o.a. de Croix de Moinats en de Grosse Pierre.
  • De prachtige “Route des Chalots” door o.a. de rand van het Mille Étangs-gebied.
  • Rondje Col des Croix, Col du Mont de Fourche, Monté de Kiefer

Of je kan kiezen voor stevigere routes van 90 – 120 kilometer, ook vanuit de Villa:

  • Rondje Col des Croix, Ballon de Servance en Ballon d’Alsace (deel van het parcours van de Trois Ballons)
  • De combi Col du Mont de Fourche, Col de Chevrères, Planche des Belles Filles (2.100 hoogtemeters)
  • Rondje Col d’Oderen, Grand Ballon, Route des Crêtes en Col de Bramont (1.600 hoogtemeters)

De beste chambres d’hôtes

Na een dag fiks op de pedalen kom je aan in chambres d’hôtes Villa Moncoeur. En reken maar dat je in deze villa, ooit een boerderij voor adellijke dames, heel prettig verblijft … Het is dan ook de eerste 5-Clés Chambres d’Hôtes in het oosten van Frankrijk.

’s Avonds wacht je een waar culinair viergangendiner in de grote lounge of op het terras. Op aanvraag is er een vegetarische variant, en ook dat is een hele goede keuze. Villa Moncoeur is uitgeroepen tot één van de tien beste vegetarische Table d’Hotes in Frankrijk.

De volgende ochtend eerst een uitgebreid ontbijt, en dan weer lekker op de pedalen.

Meer info?

Wil jij, al of niet met je vriend(inn)en de Vogezen per fiets verkennen vanuit dit heerlijke oord? Klik dan hier, en stuur Rob en Marije een berichtje bij de eigenaargegevens.