F
Fietsvierdaagse in de Morvan

Op de fiets zie je veel; het is een leuke manier om de omgeving te verkennen.

De heuvelachtige omgeving van de Bourgogne nodigt uit tot fietsen. ’s Avonds na een lekker dagje in de buitenlucht en een verfrissende douche wordt u verwend met een heerlijk driegangenmenu.

We hebben een leuk fietsarrangement voor u samengesteld: u verblijft 4 nachten in onze auberge op basis van halfpension en maakt de volgende fietstochten:

Dag 1 Aankomst in onze Auberge onder het genot van een welkomstdrankje.
Afhankelijk van het tijdstip van arriveren kunt u een verkenningsrondje fietsen. Na de autorit lekker een uurtje bewegen, even “proeven” van fietsen in de Bourgogne, even de omgeving verkennen.

Dag 2 Augustodunum: Dat was in de Romeinse tijd de naam van Autun.
U fietst via een leuke route naar deze stad vol historie en komt binnen via de “Porte d’Arroux”. Het is leuk om hier even te blijven: de sfeer van de oude stad opsnuiven, een terrasje pakken, de kathedraal bezichtigen of picknicken aan de waterkant. Mogelijkheden genoeg!
Via een andere route verlaat u Autun en rijdt door de groene heuvels, via een paar plattelandsdorpjes terug naar de Auberge.

Dag 3 Frans Platteland:
Deze dag maakt u een fietstocht ten zuiden en ten noorden van het dorp Sully langs slaperige Franse dorpjes. U rijdt door de heuvels en komt langs maar liefst 5 kastelen, waarvan één te bezichtigen is.
Ook komt u langs de Prieuré du Val-St-Benoit, een klein klooster van de nonnen van Bethlehem, dat verscholen in het bos ligt.
U krijgt van ons een lunchpakket mee en als u zelf een thermosfles meebrengt vullen we deze met koffie of heet water.

Dag 4 Wijnfietstocht:
Vandaag staan er fietsen voor u klaar in Beaune. U rijdt een route van ca. 26 km door de wijngaarden van de Côte de Beaune.
Onderweg is een gecombineerde lunch-wijnproeverij op een wijndomein voor u georganiseerd. U geniet van een heerlijke maaltijd en proeft en krijgt uitleg over Bourgognewijnen.

Dag 5 Na het ontbijtbuffet eindigt dit arrangement.
◊ De prijs van dit arrangement is € 337 per persoon.

Inbegrepen in dit arrangement: een welkomstdrankje, 4 overnachtingen, 4 x ontbijtbuffet, 4x driegangen-menu, fietshuur, wijnfietstocht met lunch en proeverij en genoemd lunchpakket, gebruik van routes en kaartmateriaal.

Op maat
Onze fietsarrangementen kunnen aangepast worden aan uw wensen. Denk hierbij aan: korter of langer – andere tochten – andere volgorde – volpension (dus elke dag een lunchpakket mee) enz. We horen graag wat uw wensen zijn! Als u eigen fietsen meebrengt wordt de prijs uiteraard aangepast.

Al onze arrangementen kunnen beginnen op een dag naar keuze.
De prijzen van onze arrangementen zijn gebaseerd op twee personen per kamer.