Puy du Fou Vendee logeren

Overig

P
Puy du Fou in de Vendée

In de Vendée, 80 km van Nantes, vind je een geweldig attractiepark waar de geschiedenis centraal staat: Puy du Fou. Zowel voor kinderen als volwassenen is het een echte belevenis, een must-see. En ik heb nog een fijn logeeradres voor je ook!

Geschiedenis komt tot leven!

Wist je dat de Puy du Fou is uitgeroepen tot het beste attractiepark ter wereld? En dat is niet voor niks! Het is een uniek, geweldig park waar de geschiedenis tot leven komt op een heel betoverende manier.

Dat gebeurt met allerlei voorstellingen waarin verhalen uit de geschiedenis worden verbeeld. Kosten noch moeite wordt hierbij gespaard. Er zijn ook een aantal dorpen die een beeld geven van verschillende tijdsperioden en waar van alles te beleven valt.

Dieren

Wat het ook bijzonder maakt, is dat in de voorstellingen heel veel levende dieren voorkomen. Zo komen bijvoorbeeld in Le Bal des Oiseaux Fantômes tijdens een halfuur durend sprookje meer dan 200 (roof)vogels te voorschijn. Uilen, valken, haviken vliegen daarbij rakelings over je hoofd. En zelfs gieren, arenden en ooievaars! Maar er zijn ook shows met paarden, honden, ganzen, geiten, varkens, herten en wolven. Bij de Vikingen is er zelfs een hele kudde hooglanders. En in de Romeinse arena lopen echte leeuwen rond …

Avondvoorstelling: duizenden acteurs

In de zomer is er ’s avonds een hele bijzondere voorstelling (Cinescénie). Onder de sterrenhemel trekken zeven eeuwen geschiedenis aan je voorbij, je kijkt je ogen uit!

Van de middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog vertelt de voorstelling de geschiedenis aan de hand van waar gebeurde verhalen en Franse legendes. Een prachtige reis door de tijd. Er spelen duizenden acteurs en honderden paarden in mee, en er wordt gebruik gemaakt van allerlei technologische middelen als 3D video mapping, zelfstandige drones, 360° geluidsverspreiding en vuurwerkeffecten.

Elk jaar worden er weer nieuwe onderdelen toegevoegd aan de voorstelling, voor een beleving die nóg betoverender is!

De show wordt alléén in het hoogseizoen (juni-augustus) op vrijdagen en zaterdagen gespeeld.

Fijn logeeradres!

Wil je hier niets van missen, dan is Maison au Fil du Temps een heerlijke uitvalsbasis, op nog geen kwartiertje ervandaan. Ze zijn helemaal ingesteld op jouw bezoek aan Puy du Fou, ook aan de avondvoorstellingen.

Ook super: zij kunnen voor jou de kaarten voor de voorstelling regelen! Die moeten namelijk wel van tevoren zijn gereserveerd.  Doe dat wel op tijd, want je bent niet de enige …

Goed idee? Meer info? Klik dan hier. Bij de eigenaargegevens kan je Anne en Alex een bericht sturen.

Meer info over het park? Dat vind je hier!