I
Individueel Wandelarrangement in de Pyrenées-Orientales

……. waar Pyreneeën en Middellandse Zee elkaar ontmoeten!

Wandel met gidsen in de Franse Pyreneeen: Natuur en rust voor wandelaars in de bergen rondom Mont Canigou

Wanneer: vanaf 10 april tot ongeveer 1 oktober.
Verblijf in een gite, in juli en augustus is het ook mogelijk om in een gastenkamer in ‘Le Troubadour’ te verblijven.

Beginpunt: Boule d’Amont, een klein bergdorp 35 km. van Perpignan en de Middellandse Zee.
U verblijft in een zelfstandige 2-persoons of evt. 4-persoons gite, met eigen badkamer. In juli en augustus kunt u ook kiezen voor verblijf in in het natuurstenen huis ‘Le Troubadour’ in een 2-persoons gastenkamer met gemeenschappelijke badkamers.

Omgeving:
Boule d’Amont ligt op 425 meter hoogte aan een snelstromend riviertje, in vrij ruig en ongerept berglandschap. Bij ‘Le Troubadour’ is een grote, zonnige tuin met schitterend uitzicht en een zwembad. De hoogste berg in de directe omgeving is de Canigou, met 2.784 meter. De wandelmogelijkheden zijn zeer divers, en de omgeving is ook in het hoogseizoen opvallend rustig.

Individuele arrangementen
U kunt kiezen voor een 8-daags (7 nachten), of in juli en augustus tevens voor een 5-daags (4 nachten) wandelarrangement.
Gedurende deze dagen loopt u op eigen gelegenheid, met een Nederlandse routebeschrijving en gedetailleerde kaarten. Wij informeren u over de actuele weersverwachting.
U heeft zelf de keuze uit de aangeboden bergwandelingen, die in volgorde van zwaarte en duur zijn opgebouwd. De tochten zijn gevarieerd en voeren door ongerept berglandschap.
De hoogteverschillen per dag kunnen tussen de 400 – 1000 meter variëren.

Na de tocht kunt u uitrusten in de tuin en afkoelen in het zwembad, en ’s avonds kunt u aanschuiven voor een heerlijke 3-gangen maaltijd inclusief wijn.
Vindt u het prettig om een rustdag in te lassen? Behalve een dagje luieren bij het zwembad, kunt u Katharenburchten bezoeken, of een dagje naar Spanje, het museum van Dali bezoeken, wijnen proeven in de omgeving, Romaanse kerken en kloosters bezoeken, enz. Wij kennen de streek goed. U kunt altijd voor informatie en advies bij ons terecht.

Voorbeeld van een 8-daags arrangement: Alle rondwandelingen starten in Boule d’Amont.

Dag 1: Ontvangst in Boule d’Amont vanaf 15.00 uur. U kunt alvast de spieren losmaken in het zwembad, zonnen en genieten van het uitzicht. Om 20.00 uur 3-gangen diner (15,- euro p/p.)

Dag 2: Rondwandeling (2,5 uur) door geurende ‘garrigue’ en eikenbos naar Mas Arsus & Can Domingo, aan de voet van de bergkam. Uitzichten op Mt. Canigou en, naar het noorden, de Pic du Bugarach.

Dag 3: Rondwandeling (+/- 4 uur) naar de top van de Mont Helena en door naar de Chapelle St. Marc. Met geweldige uitzichten over de vlakte van de Roussillon door geurende tijmvelden naar de middeleeuwse Chapelle St. Marc en Nostra Senyora del Coll.

Dag 4 : Rondwandeling (4,5 uur) naar de Romaanse bedevaartskapel van La Trinité, klim naar de ruïnes van een burcht. Hier hebben we naar het oosten uitzicht op de Middellandse Zee, naar het noorden de Katharenburcht Queribus. Op de Col de Fourtou steken we over en dalen af langs de overzijde met zicht op de Canigou.

Dag 5: Rustdag

Dag 6: Rondwandeling (+ 7 uur) door kastanjebos naar de 12e-eeuwse Prieuré de Serrabonne en dan een stevige klim door naar Roc Rouge (1.094m) en de oude Moorse ijsgrot, langs een neolithische offerplaats en middeleeuwse ijzermijnen, over de bergkam met schitterende vergezichten naar de Col des Arcs en terug naar Boule d’Amont.

Dag 7: Rondwandeling (5 uur) door de vallei van de rivier de Boules naar het hoger gelegen dorp La Bastide. Dit dorp met zijn krachtige bron was vroeger uitvalsbasis naar de ijzermijnen aan de oostkant van het Canigou Massif.

Dag 8: Vertrek na het ontbijt, en eventueel een laatste plons in het zwembad.

N.B. Voor geoefende bergwandelaars, zijn twee aansluitende tochten evt. te vervangen door een tweedaagse trektocht over ‘het dak van de wereld’ en de Pic du Canigou (2.784 m), met overnachting in een ‘refuge’ van de Franse bergsportfederatie.