Ben je op weg naar de Pyreneeën of Spanje, en wil je een tussenstop langs de autoroute? Natuurlijk kun je dan overnachten in zo’n hotel op één van die drukke parkeerplaatsen. Maar waarom niet even afslaan om te overnachten bij landgenoten in Frankrijk? Weg van de drukte en het asfalt. Lekker aanschuiven bij de table d’hôtes en ’s ochtends na een heerlijk ontbijtje weer op stap. Da’s pas een lekker begin of afsluiting van de vakantie…!

Op Chambres d’Hôtes Wijzer vind je honderden adresjes voor een kort of lang verblijf. Wij selecteerden de leukste adresjes op korte afstand van de autoroutes. Hieronder een paar suggesties voor heerlijke b&b’s als tussenstop tussen Clermont-Ferrand en Béziers, niet ver van de A75.

 

Tussenstop Frankrijk b&b A75

Domaine des Lilas

Dit prachtige herenhuis ligt direct aan de rivier. Maar zwemmen kan je óók in een groot verwarmd zwembad. De kids vermaken zich in de speeltuin met kabelbaan, of gaan lekker shetlandponies borstelen. En wie weet een ritje maken …

’s Avonds kan je aanschuiven met de andere gasten voor een heerlijke driegangen menu. Gewoon gezellig en lekker eten met elkaar onder het genot van een heerlijke streekwijn. Gerechten zonder poespas met ingrediënten uit eigen tuin of van lokale boeren.

vanaf € 69

 

 

 

Le Barry du Grand Chemin

Het dorpje Caylar is vlakbij de A75. Het dorpje zelf is omringd door eigenzinnige en bizarre dolomitische rotsen, typisch voor de regio.

Je zal genieten van een rustige en gemoedelijke halte in deze karaktervolle woning, waar de kalmte en authenticiteit je zeker zullen bevallen.

Eten doe je hier in het oudste gedeelte van wat ooit een boerderij was, in een ruimte met prachtig bewaarde gewelfde bogen uit de 17e eeuw. Eens was dit de bergerie.

vanaf € 70

 

 

 

Wil je wat noordelijker overnachten? Kijk dan even op onze selectie langs de A71 tussen Parijs en Clermont-Ferrand voor heerlijke tussenstops in bed & breakfast adresjes op het Franse platteland!