W
Wandelen

Het heuvellandschap rond l’Oustal nodigt uit tot het maken van wandelingen.

Over landbouwpaden tussen akkers met zonnebloemen en graan in de zomer, langs weitjes in het voorjaar vol met orchideeën, bij riviertjes waar helder water stroomt en waar een familie beverrat op de aangrenzende landerijen in de namiddagzon hun kostje bij elkaar scharrelt, door bossen met tamme kastanjes en mooie mossen en zoeken naar sporen van ree, zwijn of das. Maar het meest bijzondere van het wandelen in de Ariège is dat schitterende zicht op de hogere bergen van de Pyreneeën.

In samenwerking met de Fédération Française de la Randonnée Pédestre zijn een 40-tal wandelingen beschreven. In onze bibliotheek zijn volop wandelkaarten beschikbaar, waarvan u natuurlijk gebruik kunt maken. Zo kunt u ook zelf uw route bepalen. Om de actieradius van de wandelaar wat te vergroten, brengen we gasten regelmatig een stukje op weg.

Maar ook voor een dagtocht in de bergen is l’Oustal een prima uitvalsbasis. U kunt kiezen uit wandelingen van verschillende lengte en zwaarte. U zult daar ongetwijfeld koeien en paarden tegenkomen, maar tevens gieren of het zeldzame auerhoen . Marmotten, herten en gemzen zijn de meer schuwere bewoners, maar ook die kunt u ontmoeten.

Voor de lekkere trek vindt u bosbessen, wilde aardbeien en frambozen. Maar als u iets voedzamer wilt, maken wij graag een lunchpakket voor u.