T
Twee stellen of een gezin met enkele kinderen

Dit was het buitenhuis van een familie uit Chinon. 

Het bestaat uit twee in L-vorm geschakelde woningen, elk met twee woonlagen en een gemeenschappelijke buitenruimte.

Het is er prettig, licht en ruim. De buitenruimte is een zogeheten cour voorzien van grind met een verhard, gemeubileerd terras, een grote open veranda, een knusse vuurplaats en bakken vol planten en bloemen. Het huis is in 2013 volledig gerestaureerd. Het is uitermate geschikt voor vakanties met twee stellen of een gezin met enkele kinderen. Huisdieren mogen mee. Bent u met bijv. twee, dan huurt u feitelijk de helft van het huis. Dat scheelt in de kosten.

Het eerste deel van de L-vorm is het voormalige zomerverblijf, dat we het tuinhuis noemen. Het heeft de entreé aan de cour bestaande uit grote openslaande deuren. De woonkamer is voor de helft een zithoek en voor de andere helft een keuken voorzien van vaatwasser, koelkast met vriesvak en gasfornuis met oven. Er is tevens een eettafel en een toilet.

Via de eiken trap arriveert u op de etage alwaar een badkamer met douche, wastafel en toilet en een ruime slaapkamer. Hier vindt u een antiek maar ruim ledikant voor twee personen en een bovenslaper voor twee kinderen of jong volwassenen. Op deze etage bevindt zich ook een doorloop naar het andere deel van het huis dat desgewenst kan worden dichtgelaten.

Het tweede deel van de L-vorm is het bovenhuis. Een stenen trap leidt naar de eiken voordeur die toegang biedt aan de woonkamer met grote schouw met houtkachel, zithoek, eettafel en moderne keuken met vaatwasser, gasfornuis met oven, wasmachine en koelkast met vriesvak. Er is ook een toilet op deze etage.

Via een trapje komt u op de slaapkamer met twee grote dakramen (die u volledig kunt verduisteren) en nog een groot openslaand raam. Hier staan een ruim tweepersoonsbed en een bed van 1,20m breed. Er is ook opbergruimte, een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Let op WIFI is gratis en werkt uitstekend op een gemeenschappelijk terras 50 meter vanaf Maison Touraine.