Een B&B in L'Indre-et-Loire, met Château de Chenonceau

Ontdek prachtige kastelen en leuke wandelroutes in de natuur vanuit een vakantiehuis L’Indre-et-Loire. Een aantal mooie kastelen die je er vindt zijn Château de Chenonceau, Château de Villandry en Château de Amboise. Ook ligt in dit departement de mooie historische en culturele stad Tours. Een van de dingen die je hier vindt is een prachtige kathedraal. Verder zijn er in L’Indre-et-Loire ook prachtige wandelroutes te vinden. Het departement heeft zijn naam te denken aan de prachtige rivier die er doorheen te stroomt, die ook mooi is om te ontdekken.

  Gîtes Indre-et-Loire

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Indre et Loire?

  Zoek Gîtes

  Ontdek L’Indre-et-Loire vanuit een vakantiehuis

  De verschillende kastelen in het departementen zijn prachtig en het zeker waard om van binnen te bekijken, maar zelfs een tocht er alleen langsheen is al indrukwekkend. Dit kan met bijvoorbeeld een boottocht over de Loire rivier.
  De kastelen in L’Indre-et-Loire zijn vooral in de renaissanceperiode gebouwd. Een aantal van de mooiste in dit departement zijn: Château de Chenonceau met de prachtige bogen die over de Cher rivier zijn gebouwd; het enorme Château de Chambord, wat een van de meest ambitieuze architectuurprojecten is dat ooit door een Franse koning is ondernemen; en Château de Villandry met de prachtige tuinen die er bij het kasteel zijn aangelegd.
  Ook Château de Amboise en Château de Amboise zijn prachtig om te bezoeken.

  De natuur van L’Indre-et-Loire
  Doordat de Loire door het departement heen stroomt is er prachtige natuur in L’Indre-et-Loire te vinden. Het natuurrijke gebied rondom het water is ideaal voor wandelen en fietsen. De rivier stroomt door een natuurpark in dit departement: Parc Naturel Régional Loire-Anjou-Touraine. Hier vind je verschillende soorten landschappen, zoals strandjes, bossen en meer. Er zijn ook verschillende soorten dieren te vinden.
  Ten zuiden van het park is ook nog een prachtige abdij te zien, die er nog goed uitziet: Abbaye de Fontevraud. De kloostergebouwen zijn er namelijk nog goed bewaard gebleven en staan zelfs bovenaan de lijst van best bewaarde kloostergebouwen in de wereld.

  Tours, Chinon en Loches
  Zelfs het stedelijker gebied kun je de natuur nog goed opzoeken. In grote stad Tours liggen de prachtige tuinen Jardins des Prébendes d’Oé en ook het Parc de Sainte Radegonde.
  In deze stad zijn er ook prachtige bouwwerken te zien, zoals de Basilique Saint-Martin, een indrukwekkende basiliek, en de eeuwenoude Cathédrale Saint-Gatien. Het is een interessante stad met historische gebouwen en een renaissancesfeer.
  Ook het middeleeuwse stadje Chinon en middeleeuws dorp Loches zijn interessant om te bezoeken.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in L’Indre-et-Loire en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland