Ben je via de A71 en A20 op weg naar  Zuid West Frankrijk en wil je overnachten tussen Parijs en Limoges? Natuurlijk kan dat in zo’n hotel op één van die drukke parkeerplaatsen. Maar waarom niet even afslaan voor een tussenstop bij een B&B van landgenoten?

Weg van de drukte en het asfalt. Even lekker aanschuiven bij de table d’hôtes en ’s ochtends na een heerlijk ontbijtje weer op stap. Da’s pas een lekker begin of afsluiting van de vakantie…!

Onderstaand een paar suggesties voor chambres d’hôtes als je op doorreis bent op de A71 en de A20.

Chateau de l’Epilly

Dit landgoed ligt in het hart van de Sologne, één van de grootste bosgebieden in het midden van Frankrijk. Hier is het heerlijk genieten van luxe en rust.

De kamers hebben een geweldig uitzicht over de weidse omgeving. Na uren in de auto is het, na een wijntje op het terras en/of een duik in het zwembad, goed aanschuiven voor een ‘diner au chateau’.

vanaf € 75

 

 

Domaine d’en Haut

Twaalf km van de A71 vind je de landelijk gelegen boerderij van akkerbouwers Herman en Carina. Het is er super-rustig.

Kinderen hebben er volop (speel)ruimte, en … er zijn dieren (hond, kat, geitjes, kippen)!

De volgende dag kan je, na een uitgebreid ontbijt met vers gebakken brood, weer uitgerust en route.

Vanaf € 55.

 

Dormir en Route

Dormir en Route

Wat een fijne plek op het Franse platteland! De oude boerderij staat op een groot erf met karakteristieke schuren, tussen de graan- en koolzaadvelden. Het is er genieten van rust en ruimte, en dat slechts 8 km van de A20! Kinderen mee? Trampoline, schommel en speelgoed aanwezig!

De chambre d’hôte is een klein huis naast de hoofdwoning. Er is een eigen opgang en het is geschikt voor 1-5 personen, een kinderbedje kan bijgezet worden. Je hebt de beschikking over het hele huis.

vanaf € 65

Fermette l’AbeilleTussenstop A20 b&B

Dit karakteristieke onderkomen bestaat uit drie afzonderlijke huizen. Eén huis is van de eigenaren, en de chambres d’hôtes is een van de andere huizen.

Het is er superknus, en je wordt allerhartelijkst onthaald door Willemijn en Hans.

Slechts vijf minuten rijden van afslag 19 van de A20!

Vanaf € 86

 

 

Tussenstop A20 B&BMaison Voilà

Met zo’n 20 minuten van de grote weg (A20/E9 bij afslag 12), en de mogelijkheid om de volgende dag door te rijden naar het zuiden via Argenton sur Creuse in plaats van terug te rijden naar Chateauroux, ligt deze Bed and Breakfast ideaal op de weg naar het Zuiden.

Het is een prachtige stek met veel ruimte en supermooi ingerichte kamers! Voor kinderen is het al helemaal een paradijs! Zwembad, allweather tennisbaan, 2 jacuzzi’s, sauna, grote trampoline, jeu des boules baan, tafeltennis, groot schaakspel, kinderglijbaan, schommels, hangband en genoeg ruimte om te voetballen, rennen, spelen en ravotten voor de kids, het is er allemaal!

 

Wil je wat zuidelijker een tussenstop maken bij een bed and breakfast? Kijk even op Overnachten langs de Autoroutes – Tussen Limoges en Brive (A20)