Gîte Lot-et-Garonne

Deze gîte ligt in de Lot-et-Garonne. Deze prachtige groene streek ten zuiden van de Dordogne heeft een afwisselend glooiend landschap met wijngaarden en zonnebloemvelden. Het is niet bekend bij het grote publiek, dus weldadig rustig.

Houd je van rust, pure natuur en een rijk verleden, dan is dit de plek voor jou.

Ooit was dit huis in Mézin het voorname woonhuis van de kurkfabrikant, tevens burgemeester. Het huis en de tuin zijn helemaal ommuurd. Een oase van rust, en ideaal voor kinderen en huisdieren … Door de dikke muren is het huis heerlijk koel. 

Winkels, restaurantjes en cafés zijn vlakbij, en natuurlijk de markt op zondag ochtend. Ook op loopafstand is een verwarmd zwembad met zonneweide. ’s Ochtends opstaan, meteen naar de bakker daarna ontbijten in de tuin of terras, zo begint hier je dag! 

Vanuit hier kan je perfect de mooie streek Cascogne ontdekken. 

Het weer is hier aangenaam. Van mei tot oktober schommelt de temperatuur hier rond de 25 graden. De zonne-uren per jaar zijn te vergelijken met rond de Middellandse Zee, maar dan vaak wat minder warm dan in het Zuidoosten en midden van Frankrijk. 

Kom je maar met z’n tweeën? Of wil je dit huis voor langere tijd huren? Stuur Mary dan even een berichtje bij eigenaargegevens want dan heeft ze aantrekkelijkere prijzen!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

 • Honden welkom in overleg
 • Kindvriendelijk
 • Nederlands contactpersoon
 • Wasmachine
 • WiFi

Mary Lucas-Grahame

Meer over de eigenaar Sluiten

Al zou u op grond van mijn Engelse naam, Mary Grahame, misschien anders vermoeden, ik ben geboren en opgegroeid in Sluis, Zeeuws-Vlaanderen.

Ik woon sinds 1973 in Frankrijk en sinds 2001 hier in Mézin met zijn aangenaam klimaat en vriendelijke bevolking. Dit gebied, het Franse Toscane, ken ik erg goed .

De vroegere kurkfabriek gescheiden door dikke muren van het vakantiehuis is mijn permanente woning.

Beschikbaarheid

max. 5 personen

Gîte

 • Badkamer met douche
 • Inclusief beddengoed
 • Inclusief handdoeken
 • Kinderbed mogelijk
 • Televisie
 • Tweepersoonsbed

Omgeving

Afstand tot Utrecht 1184 km

MÉZIN
Mézin is een middeleeuws stadje dat zich al begon te ontwikkelen aan het eind van de 11de eeuw. Daar getuigen de kerk en de markt met zijn arcades en de smalle straatjes van.

Eind 19de eeuw komt Mézin tot grote bloei door het lokale goud: de kurk van de kurkeik. Het musée du liège et du bouchon illustreert de geschiedenis van de tijd dat Mézin de hoofdstad was van de kurk-industrie.

Le bouchonnier (kurkfabrikant) werd geboren in 1850. Hij was ook een tijd burgemeester van Mézin. Zijn vroegere woning met zijn statige voordeur en trap, het ruime terras en de romantische volledig ommuurde stadstuin, is nu het vakantiehuis. Vandaar de naam La maison du bouchonnier.

WANDELEN
Het is een prachtig wandelgebied. Mézin is een halte op de pelgrimsroute naar St Jacques de Compostella.

In het huis ligt een map met wandelroutes. Er zijn wandelroutes in overvloed, rondom het stadje loopt een wandelroute te starten vanaf de voordeur. Zo'n uitgeprinte wandelroute mag gerust uit de map gehaald worden om mee te nemen op een route. Er zijn ook QR-codes voor wie dat handiger vindt.

WIJN
Mézin ligt in de Armagnac streek en in de streek les Côtes de Gascogne. Hier wordt ook een mousserende wijn geproduceerd, wit en rosé.

Door de domeinen wordt steeds meer georganiseerd, zoals picnicken op wijndomeinen, en muziek en maaltijden op zondag: dimanche au vignoble, Bij wijndomein Magnaut wordt regelmatig een petit déjeuner Gascon georganiseerd.

FIETSEN
Mézin ligt aan de fietsroute die Scandinavië met Zuid Europa verbindt. Elektrische fietsen zijn te huur in Mézin en ook in een dorp op 10 km. Ze kunnen thuisbezorgd worden. Fietstocht in groepsverband met deze Engels/Franstalige verhuurder is mogelijk.

GOLF
Er zijn golfterreinen in de omgeving.

VISSEN
Er is een visgelegenheid in de rivier op 1 km van het huis waar ook karpers gevangen worden, een viskaart is verplicht en verkrijgbaar bij een winkelier op de marktplaats.

Lees meer

Lees minder