Een B&B in La Provence-Alpes-Côte d’Azur, met de mooie natuur van de Côte en de Provence

Ontdek een azuurblauwe kust en het prachtige achterland van de Provence en de Alpen vanuit een vakantiehuis in La Provence-Alpes-Côte d’Azur. In het zuidoosten van Frankrijk aan de Middellandse Zee ligt de regio La Provence-Alpes-Côte d’Azur. Deze regio staat ook wel bekend als de Franse Rivièra. Het is een populaire vakantieregio waar het hele jaar door de zon veel schijnt. Aan de kusten liggen bekende steden zoals Nice, Marseille en Cannes, maar ook in het binnenland van de regio zijn veel mooie plekjes om te ontdekken.

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Provence-Alpes-Côte d'Azur?

Zoek Gîtes

La Provence-Alpes-Côte d’Azur als vakantiebestemming

Aan de doen Côte populaire badplaatsen als Saint-Tropez, Cannes, Marseille, Antibes en Nice het goed. Veel mensen spenderen er graag een deel van hun zomer. In de jachthavens van deze plaatsen liggen ook prachtige luxe boten. Daarnaast zijn er ook nog veel mooie kleinere kustplaatsjes.
Maar ook in het achterland van de Côte d’Azur, oftewel in de Provence, vind je veel prachtige dorpen en steden. Zo zijn er plaatsjes als Avignon, Arles en Aix-en-Provence waarin nog allemaal prachtige historische bouwwerken te bezichtigen zijn. En wanneer je een stad wilt bezoeken midden tussen de bergen, dan moet je in Briançon zijn. Deze stad is versterkt tussen de achttiende en twintigste eeuw door militaire bouwwerken die ontworpen zijn door de bekende Franse bouwmeester Vauban. De stad staat zelfs op de werelderfgoedlijst.

De natuur van de Côte en de Provence
La Provence-Alpes-Côte d’Azur heeft een gevarieerd landschap en dan ook veel moois te bieden. Je vindt er de bekende lange azuurblauwe kustlijn, maar ook zijn er prachtige gebergtes, lavendelvelden, wijngaarden, canyons en meer.
Een mooi natuurpark dat in de regio ligt is Parc Naturel Régional de Camargue. Het is een waterrijk gebied met wilde dieren zoals flamingo’s en paarden. Op sommige plekken is er zelfs roze water te vinden.
Een ander mooi natuurpark wat in een bergachtiger gebied ligt is het Parc National du Mercantour. Dit ligt in de zuidelijke Alpen, waar er een rijke biodiversiteit is en je prachtige wandelingen kunt maken.
Andere indrukwekkende bezienswaardigheden in de natuur van deze regio zijn het Lac de Serre-Ponçon, een prachtig bergmeer, de Gorges du Verdon, een natuurgebied met de grootste canyon van Europa, en het Massif de l’Esterel, een vulkanisch gebergte dat bij de kust ligt.

Vind op onze site jouw vakantiehuis in La Provence-Alpes-Côte d’Azur en ontdek het allemaal.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland