Gîte “Rêver sous les étoiles” is een gerenoveerd bakkershuisje in het kleine Franse dorpje Tralaigues. Een heerlijke plaats als je op zoek bent naar rust, eenvoud, ruimte, stilte, natuur, ontspanning en comfort.

Vanuit de tuin heb je een prachtig uitzicht op de ruime, groene omgeving. In de verte zie je de Puy de Dôme en de Puy de Sancy. Je kan de hele dag genieten van de zon, of de lommer opzoeken onder de bomen in de tuin.

De gîte ligt in midden Frankrijk, in de Auvergne, op een boogscheut van het vulkanengebied met de Puy de Dôme. Het landschap kenmerkt zich door glooiende groene zachte heuvels bedekt met weilanden omzoomd door hagen en bomen.

De streek nodigt je uit om zalige wandelingen te maken. Een paradijs voor de natuur- en vogelliefhebbers. Onderweg kan je voluit genieten van een gevoel van vrijheid want er is weinig verkeer. De regio is dunbevolkt en er is geen massatoerisme.

Voor ons vakantieaanbod kozen we voor duurzaamheid:
– we beschikken over zonnepanelen,
– zuiveren het afvalwater door een eigen eco-zuiveringssysteem,
– kiezen voor het gebruik van bio-afbreekbare producten, bioverven en een duurzame isolatie.
– Het groenafval gaat op de composthoop en de rest wordt netjes gesorteerd.

Kom je bij ons verblijven? De verhuurperiode loopt van zondag tot zondag!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Nederlands contactpersoon
  • Wasmachine
  • WiFi

Geert en Amanda

Meer over de eigenaar Sluiten

Begin 2022 kwamen Amanda en Geert definitief op deze gerenoveerde hoeve met vakantiehuisje, het vroegere bakkershuis, wonen.

Intussen hebben ze de schoonheid van de streek ontdekt en geven ze graag deze nuttige tips door aan hun gasten.

De grootste wens van de eigenaren is om een rust- en stilteplek aan te bieden voor hun gasten.

Amanda is Kundalini Yoga Master en Geert is een verpleegkundige in hart en nieren. Rust, ruimte, vrijheid en natuur zijn belangrijk voor hen.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.

max. 2 personen

Gîte ‘Rêver sous les étoiles’

  • Badkamer met douche
  • Schoonmaakkosten inclusief
  • Tweepersoonsbed

Op het gelijkvloers vind je een zithoek, een modern ingerichte keuken met vaatwas en een badruimte met inloopdouche, lavabo en …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 879 km

Hier laaf je je aan de natuur. Je zult je niet hoeven vervelen! Een paar suggesties:

PARC NATUREL RÉGIONAL DES VOLCANS D'AUVERGNE
Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne, een enorm natuurgebied met opmerkelijke landschappen en een al even opmerkelijke fauna en flora. Van de 80 slapende vulkanen is de Puy-de-Dôme de meest bekende.

Beklim de Puy de Dôme, met zijn 1465 meter hoogte de hoogste vulkaan van de bergketen van Les Puys of daal af tot in de navel van Moeder Aarde in Puy de Pariou.

GORGES DE SIOULE
Gorges de Sioule, een prachtige kloof uitgeslepen door de rivier de Sioule. Een onontdekte parel in het midden van Frankrijk. De Gorges de Sioule zijn opgenomen in het Natura 2000 beschermd natuurgebied. Je kan ook per kano de Sioule afzakken.

MEREN
Duik in de zomer in één van de vele meren in de onmiddellijke omgeving.

ORCIVAL
Orcival is een verrassende parel verscholen in de vallei van de Sioulet met de romaanse basiliek de Notre Dame. Ooit een belangrijk bedevaartsoord. Nu een gezellig stadje.

BESS-ET-ANASTASIE
Bess-et-Saint-Anastasie, gebouwd op een oude lavastroom, is een Middeleeuwse en Renaissance stad, en een van de "Petites Cités de Caractère".

CLERMONT-FERRAND
Bezoek Clermont-Ferrand, en eet ‘s middags gezellig en lekker in Royat, Restaurent “La Belle Meuniere”, 25 ave de la Vallee, 63130 Royat,

BACH FESTIVAL
Jaarlijks in de zomer is in Pontaumur Le Festival Bach en Combrailles.

GELEIDE KRUIDENWANDELING
Elke dinsdag om 10 uur met Hélène Berger Michel.

BOEDDHISTISCHE TEMPEL
In Biollet is een Boeddhistische tempel te bezichtigen. De muurschilderijen zijn bijzonder.

VULCANIA
In het indrukwekkende en educatieve themapark ‘Vulcania’ kun je de geschiedenis van het Centraal Massief met zijn vulkanen beleven.

THERMEN
Water is een element dat centraal staat in de Auvergne, in al haar vormen: natuurlijke meren, wilde rivieren, vijvers en watervallen. Maar het water in de Auvergne heeft bijzondere kwaliteiten en weldaden. Het Thermen en Spa aanbod in de Auvergne is dan ook bijzonder ruim: wellness, kuuroorden, hamams. Bijna alles is mogelijk!

Keuze uit drie kuuroorden: Néris-Les- Bains (gebouwd op de fundamenten van oude Romeinse baden), Châteauneuf-Les-Bains en Évaux-les-Bains.

AUVERGNE VANUIT DE LUCHT
Maak een ballonvaart, of vlieg vrij als een vogel met de parapante over de Chaîne des Puys, en bekijk het prachtige vulkaanlandschap van de Auvergne eens vanuit de lucht!

WINTER
Het is hier ook heerlijk in de winter! Ski- en langlaufmogelijkheden.

Lees meer

Lees minder