Aan de oude spoorlijn tussen Avallon en Autun ligt dit romantische Franse spoorweghuisje. Het ligt in het gehucht L’Huis Renaud, vlakbij het dorpje Liernais.

Vroeger woonde hier personeel van de SNCF die de slagbomen meerdere keren per dag bedienden. Inmiddels rijdt er geen trein meer, maar het nostalgische spoor ligt nog steeds voor het huisje. 

De weg langs het huisje leidt je direct naar de mooiste wandel- en fietsroutes. Bovendien zijn er meerdere meren in de buurt waar je heerlijk kan zwemmen en recreëren.

De Bourgogne biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten, één week verblijf is dan ook niet genoeg! Onze gasten zeggen iedere keer weer dat de week is omgevlogen!

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Nederlands contactpersoon
  • WiFi

Na ruim tien jaar eigenaar te zijn geweest van mijn woonwinkel ‘de Verwondering’ te Lisse besloot ik mijn leven een andere wending te geven en kocht ik huis Résidence L’Etonnement in het gehucht Le Grand Moloy in de gemeente St. Léger du Bois. Dit huis is zo’n 30 kilometer gelegen ten zuiden van het spoorhuisje in Liernais. Na een jarenlange renovatie verhuur ik deze gîte met veel plezier en genoegen van onze gasten.

Toen ik dit spoorweghuisje in de buurt te koop zag en ik inmiddels de smaak te pakken had hoefde ik niet lang na te denken. Ideaal als vakantiewoning omdat de omgeving en het huisje toch weer heel anders zijn. Dat is nu de charme van Frankrijk, ieder huis en plek zijn uniek!

Ik nodig u uit rustig rond te kijken op de vermelding en weg te dromen van een romantische plek op het Franse platteland waar u een heerlijke vakantie zult hebben…

Beschikbaarheid

max. 2 personen

Spoorweghuisje

  • Inclusief beddengoed
  • Inclusief handdoeken
  • Magnetron
  • Oven
  • Tweepersoonsbed

In het gezellige keukentje heeft U een mooi uitzicht op de Morvan en op de tuin. Onder de schouw staat …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 730 km

Naast wandelen, fietsen en zwemmen zijn er voldoende andere mogelijkheden om uw verblijf gevarieerd door te brengen.

LIERNAIS
In Liernais is een prima bakker gevestigd, Le Pétrin de Liernais. Deze is alle dagen geopend behalve op maandag. In het weekend verkopen zij brood met spek en kaas, lekker bij het apéritief! Verder is er een apotheek en een uitstekende traiteur Charles, waar U vooral de Jambon Persillé moet proberen.
Op dinsdagochtend is er een kleine markt, waar U terecht kunt voor uw biologische groenten en fruit. Als het beter weer is wordt er ook verse geitenkaas verkocht en kunt U de lokale wijnen proeven.

MEREN
Er zijn diverse meren in de buurt: Le Lac de Chamboux (water in dit meer is de drinkwatervoorziening voor het spoorweghuisje), Le Lac St. Agnan en het grotere Le Lac des Settons. Het laatste ligt op ruim 20 minuten rijden in een prachtige bosrijke omgeving. Hier kunt U prima zwemmen, picknicken en recreëren. Zelfs in het hoogseizoen hoeft U niet eindeloos te zoeken naar een (onbetaalde) parkeerplek.

SAULIEU
De dichtstbijzijnde grotere plaats is Saulieu waar alle voorzieningen beschikbaar zijn waaronder enkele supermarkten en diverse (zeer goede) restaurants. In Saulieu vindt U de basiliek St. Andoche en het Francois Pompon museum. Op zaterdagochtend is er de lokale markt met de heerlijkste streekprodukten zoals U alleen in Frankrijk kunt vinden.

AUTUN
Autun is een historische plaats op zo’n 30 kilometer van het huis. Hier kunt U terecht voor al uw dagelijks boodschappen etc. Iedere vrijdagochtend is er een leuke markt in het centrum van het stadje. Dominant in Autun is de imposante kathedraal St. Lazare. In het ernaast gelegen Musée Rolin herleeft de geschiedenis van Autun.

AVALLON
Een bezoek aan Avallon en Semur-en-Auxois is ook absoluut de moeite waard. Avallon heeft verschillende kerken waaronder Saint-Lazare uit de 8ste eeuw en St. Martin uit de 17de eeuw. Er is bovendien een heel leuk kostuummuseum.

VEZELAY
De Basiliek Sainte-Marie-Madeleine in het oude stadje Vézelay staat sinds 1979 op de werelderflijstgoed van de UNESCO en mag niet ontbreken in één van uw uitstapjes. Van hieruit heeft U uitzicht op het Château de Bazoches uit de 12de eeuw met zijn schitterende tuin. Een bezoekje aan dit kasteel is prima te combineren met Vézelay.

In het huisje ligt een map met vele folders, reisgidsen en toeristische informatie over de omgeving. Ook is er een zéér gedetailleerde wandelkaart van de direkte omgeving zodat U in ieder geval niet kunt verdwalen in de schitterende natuur.

Lees meer

Lees minder


Beoordelingen

Andries & Mientje

We hebben enorm genoten van dit schitterende spoorhuisje !
Het is heel mooi ingericht, met oog voor de details !

augustus 2023

10