Het Atelier is een voormalige houtfabriek aan de rand van een charmant kunstenaarsdorpje, met zijn theater, natuurfestival, brocante en jaarlijks een ‘naaimachine race.

De laatste tien jaar werd het gebruikt door mijn man als schildersatelier. Nu is het met smaak en zorg verbouwd tot een gîte voor kunst- en natuurminnende vakantiegangers of artiesten die een tijdje rustig willen werken.

De spectaculaire loft-achtige woonruimte van 150 vierkante meter met houtkachel biedt alle mogelijkheid tot ontspannen, werken, spelen, koken en lezen. De twee slaapkamers zijn koel en licht en hebben uitzicht op de boomgaard en de velden. Het atelier is van alle comfort voorzien.

Het Atelier wordt regelmatig bezet door kunstenaars, schrijvers, academici, en mensen uit het bedrijfsleven die een tijdje rustig willen werken in een inspirerende omgeving. Wij hanteren speciale prijzen voor langere perioden en huur tijdens de wintermaanden. Mocht je dat willen, stuur mij dan een berichtje. 
 

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • WiFi
  • Nederlands contactpersoon
  • Honden welkom in overleg
  • Wasmachine
Eigenaar vakantiehuis nievre

Hendrickje Spoor

Meer over de eigenaar Sluiten

Bonjour! Ik ben Nederlands schrijver, woon al bijna dertig jaar in Frankrijk en ben getrouwd met de Franse kunstschilder François Ben Simon.

Zodra mijn werk het toelaat, ontsnap ik de tuin in om daar in mijn ‘beheerste’ jungle te spelen. Planten en dieren zijn, afgezien van kunst, filosofie en literatuur, mijn passie.

Sinds een paar jaar ben ik de trotse bezitter van tien bijenkasten en maak nu mijn eigen honing…

Beschikbaarheid

max. 6 personen

De gîte

  • Badkamer met douche
  • Televisie
  • Tweepersoonsbed
  • Badkamer met ligbad

Er zijn twee slaapkamers, ieder met een tweepersoons bed en dekbedden. Er is ook nog in een antichambre, tussen de …


Omgeving

Afstand tot Utrecht 653 km

Ah la Nièvre! Ik woon en nu al meer dan twintig jaar en ben nog steeds verliefd op deze streek.

Het is het 'douce France' van weleer; boerinnen in blauwe schorten, spelende jonge vossen in de berm, donkere bossen met paddenstoelen, eindeloze vergezichten met glooiende velden en lieflijke heuvels.

En overal water; meren, kanalen, rivieren die je voor je alleen hebt. Mooie dorpjes omringd door wijngaarden, verscholen kastelen, stadjes waar de tijd stil heeft gestaan. Ja, het is alsof je hier de tijd anders ervaart, alsof je in een diepere, echtere wereld leeft en eindelijk tot jezelf kunt komen.

Lees meer

Lees minder