Maison du Silence ligt in het piepkleine gehuchtje Bonnefond in de Combrailles, een rustige heuvelachtige boerenstreek in de Auvergne (850 km van Amsterdam).

Hier in deze vriendelijke en dunbevolkte streek van de Auvergne vind je ruimte, rust en stilte. Een plek waar je uren kunt wandelen en fietsen in de ongerepte natuur zonder eerst in de auto te hoeven stappen.

De Auvergne is een van de mooiste regio’s in Frankrijk met veel ongerepte natuur. Deze streek kenmerkt zich door een heel sfeervol coulissenlandschap, een prima nestgebied voor talrijke vogelsoorten. De witte Charolais koeien grazen vredig in het gras en lopen soms langs onze boerderij als de Franse boer ze naar een andere wei brengt. Hier is het leven langzaam en eenvoudig.

Veel van onze gasten vertellen ons dat ze zich hier weer helemaal lekker opladen met energie en heerlijk tot rust komen.
Bij ons kun je in alle rust verblijven en genieten van deze heerlijke plek. Op het koele terras onder de kastanjebomen kun je genieten van een drankje en het prachtige weidse heuvelachtige uitzicht. 's Avonds kun je een aantal keer per week aanschuiven bij onze table d'hôtes en wat later op de avond maakt Leo lekker het kampvuur aan!

Op ongeveer 5 km vanaf de boerderij ligt het dorpje Saint Maurice près Pionsat waar zich een bakker, een kleine supermarkt en een hotel/restaurant bevinden.

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Faciliteiten

  • Adults only
  • Kampeerplaatsen
  • Nederlands contactpersoon
  • Wasmachine
  • WiFi
  • Zwembad
Eigenaren Maison du Silence

Leo en Kristine Smit

Meer over de eigenaar Sluiten

Wij zijn Kristine en Leo Smit en in de zomermaanden zijn wij jullie gastheer en gastvrouw op onze prachtige boerderij en camping.

In 2007 zijn wij hier zelf voor het eerst op vakantie geweest. Met de motor kwamen wij per toeval op deze plek terecht. We hadden ons tentje op het uiterste campingplekje gezet en waren op slag verliefd op de gehele sfeervolle ambience van Maison du Silence. Een prachtig en sfeervol gerestaureerde boerderij met flink wat land. Het authentieke karakter sprak ons helemaal aan, precies naar onze smaak! Vanaf dat moment leek het al een voor ons voorbestemde plek te zijn. Alleen was het nog niet zover.

We zijn hebben nog vele vakanties doorgebracht als gasten in de sfeervolle gîte. We namen onze mountainbikes mee en hebben hier prachtige tochten gemaakt en ’s avonds genoten van de table d’hôtes.

Na een aantal jaren hebben we aan de oud-eigenaren aangegeven: ‘Als jullie Maison du Silence’ ooit verkopen, willen jullie het ons als eerste zeggen?’ En in 2015 was het zover! Nietsvermoedend kwamen wij op een zaterdag aan en bij ons eerste wijntje kwam de vraag of we Maison du Silence wilden kopen. En dat wilde we wel, We hebben alles in het werk gezet om het voor elkaar te kriijgen en het is gelukt!

Vanaf mei 2016 zijn wij de eigenaren van Maison du Silence! Inmiddels hebben al een hele mooie zomers mogen ervaren: met volop zon en met heel veel fijne gasten!

Het gastheerschap is ons op het lijf geschreven. In Nederland zijn wij gewend om veel met mensen te werken, omdat we communicatietrainingen geven. We vinden het heerlijk om het onze gasten naar de zin te maken en lekker te verwennen, zodat ze een ontspannen vakantie kunnen doorbrengen en ze zich op deze mooie plek ook een beetje thuis kunnen voelen. Met een mooie mix van contact en vrijheid gaan wij met onze gasten om.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.


Omgeving

Afstand tot Utrecht 852 km

Er is een meertje waar je bij warm weer lekker af kunt koelen.

Verder zijn er vele mogelijkheden voor het maken van leuke dagtrips:
- Je kunt hier prachtige wandelingen en fietstochten maken. Het is bij uitstek een gebied voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Je komt amper iemand tegen!
- De Gorges de la Sioule waar je heerlijk kunt kanoën of een rondje met de motor kunt rijden.
- Het prachtige vulkanengebied van de Puy de Dôme waar je kunt paragliden, bergbeklimmen en zwemmen in een vulkanisch meer.
- In de zomermaanden is het erg leuk om een van de vele brocante markten te bezoeken in een van de omliggende dorpjes en iets moois te scoren!
- De Tibetaanse Tempel bezoeken in het nabij gelegen dorpje Biollet. Veel van onze gasten nemen even een kijkje op deze spirituele plek, erg bijzonder zo midden tussen de Franse heuvels. Er is daar ook een enorme karpervijver.
- Een mooie citytrip maken en lekker lunchen in een van de dichtstbijzijnde grote steden: Montluçon, Clermont-Ferrand , Moulins en Vichy.
- Andere streken van de Auvergne bezoeken, bijvoorbeeld de Cantal: een meer bergachtig gebied en bekend van de gelijknamige kaas.
- Op bezoek bij allerlei ambachtelijke activiteiten.

Lees meer

Lees minder