Landelijke rust, 2 ha eigen weiden en bos; zonnige terrassen, bij mooi weer ontbijt buiten, dineren onder het paviljoen.

Mareuil ligt in de streek Périgord Vert. Deze streek in het noordwesten van het Franse departement Dordogne wordt zo genoemd vanwege het groene golvende landschap, dat zijn weelderigheid dankt aan het milde klimaat.

Groene weiden en rijke akkers worden afgewisseld door beboste hellingen, schilderachtige stadjes, een groot aantal kastelen, rivieren en stroompjes.

Dit karakteristieke gebied, dat zich uitstekend leent voor lange en korte wandelingen en kano-tochten, ligt in het Nationaal Park Périgord-Limousin. Hier ligt, bij het Château de Talleyrand, het stadje Mareuil-sur-Belle, halverwege de steden Angoulême en Périgueux.
Op zo’n 5 minuten rijden vandaar staat verscholen in een dalletje, in het gehucht (hameau) Chez Marot, een ongeveer 200 jaar oud ‘maison de maître’, een herenhuis, waarin het pension ‘La Lézardie’ is gevestigd.

Daar kunt u zich als een hagedis in het zonnetje koesteren, ‘faire le lézard’.

Op verzoek kan aan tafel mee worden gegeten (table d’hôtes) bij de gastvrouw, die zich maandelijks in een Franse kookgroep verder specialiseert in de Franse keuken.

Dit gebied staat overigens bekend om gerechten als Foie Gras en truffels. Het overwegend mooie zonnige weer van april tot oktober draagt bij tot een plezierig verblijf in de Périgord Vert.  

Lees meer

Lees minder

Bekijk alle foto's

Beschikbaarheid

De beschikbaarheidskalender van deze gîte is niet recent bijgewerkt. De eigenaar zal je na het doen van een reservering snel laten weten of je hier in de door jou gewenste periode terecht kan.


Omgeving

De Périgord (de oorsponkelijke naam van het huidige departement Dordogne) is niet alleen bekend om zijn vele historische plaatsen als Périgueux - waaraan het zijn naam ontleent -, Brantôme , Aubeterre en een pittoresk plaatsje als Javerlhac, maar ook door zijn grotten uit de steentijd, middeleeuwse en Renaissance kastelen als in Bourdeilles en het prachtige glooiende landelijke gebied, waarin akkers en weilanden worden afgewisseld door bossen en beek- en rivierdalen. Het gebied is zeer geschikt voor dagtochtjes naar steden, grotten en kastelen, voor het maken van wandelingen in de directe omgeving van La Lézardie of langs gemarkeerde routes, voor het maken van een tochtje met de vélorail of van een zwerftocht over het kalkplateau van Argentine, waar meer dan 20 verschillende orchideeënsoorten in grote aantallen groeien. In de rivier de Dronne kan kano worden gevaren. Kortom, te veel activiteiten om in één dag te doen.

Lees meer

Lees minder