W
Wat te doen bij Pyrénées Passions?

Door de 19 jaren die wij in de Pyreneeën wonen kunnen wij goede tips geven van mooie plekjes in de bergen, verscholen bergmeertjes, schitterende valleien met kabbelende bergriviertjes en idyllische dorpjes.
Van bergwandelen tot paardrijden in de ongerepte natuur met geweldige uitzichten op de prachtige Pyreneeën, van rafting op de rivier ‘La Garonne’, canyoning of parapenten in Luchon. De streek biedt van alles om van een actieve en/of ontspannen vakantie te genieten.
Voor onze gasten organiseren wij diversen activiteiten in de zomer, daar waar nodig, in samenwerking met erkende gidsen uit de buurt.

Wandelen, Hiking, Topbeklimmingen

Pyrénées Passions is een goede uitvalsbasis voor bergwandelingen, van wandelingetjes in de buurt tot topbeklimmingen.
In de directe omgeving van Estadens kun je wandelingen maken van een paar uur tot een hele dag over de rotsachtige hellingen met weitjes,
bomen en struiken tussen 1.000 en 2.000m. Op deze wandelingen kom je oude dorpjes tegen en ruïnes van zomerstallen op de bergweiden.
Er loopt wat vee en rond de toppen zie je vale gieren zweven. De meeste wandelingen zijn netjes uitgezet en met bordjes, gekleurde stippen of steenmannetjes bewegwijzerd. Andere komen op ruiger terrein met diepe beekdalen en steile rotskammetjes en vereisen wat meer oplettendheid en improvisatietalent. Als je met de auto iets verder weg gaat, kun je ook dagtochten in het hooggebergte maken.

Paardrijden

Stel je eens voor om in het zadel van je paard door de Pyreneeën te trekken. Ver weg van de bewoonde wereld en dwars door nog ongerepte prachtige natuur. Beleef dit avontuur en het gemoedelijke Franse leven samen met de betrouwbare paarden van en met onze ervaren gidsen.

Snelstromend water

Met zijn bergriviertjes en gewone rivieren is de Haute Garonne een regio die blauw kleurt. Profiteer ervan om je te wagen aan al dan niet sensationele watersporten zoals kanokajakcanyoningrafting, en hydrospeed

Parcours Adventure en Speleologie

Beleef de wereldse wonderen in een spannend adventure park met abseils en klimwerk of onder de grond een speleo-tocht met smalle kruipgangen. Een hele belevenis!

Fietsen – Mountainbiken

In de directe omgeving van onze locatie zijn maar liefst 42 MTB-routes uitgezet met een totale lengte van 600 km, variërend van 7 tot 53 km, met een maximale denivellering van 850m. Tevens zijn er volop mogelijkheden om diverse etappes van de Tour de France te fietsen. Bij ons om de hoek de Col de Menté (1.349m) en de Col de portet de Aspet (1.069m).

Luchtsporten

Met het vliegtuigzweefvliegtuig of met paragliding lijkt de regio nog mooier. Er bestaan tal van formules:
voor beginners en gevorderden en allemaal kunnen ze van je vakantie een onvergetelijke ervaring maken.

Golf

Met 36 golfterreinen verdeeld over de acht departementen biedt Midi-Pyrénées een hele diversiteit aan landschappen voor golfers.

Hengelen

Het visvangstareaal bestaat uit duizenden kilometers waterlopen, van rivieren tot bergmeren, van bergriviertjes tot stuwmeren.
Beekforel, snoek, snoekbaars, zalm, karper… er is genoeg voor iedereen.

Vogelen

De omgeving is zeer rijk aan vogels. Door de variatie in het landschap (hoogte, helling, vegetatie en waterlopen) is er een groot aantal verschillende biotopen te vinden waardoor er sprake is van een grote verscheidenheid aan vogels.
Kenmerkende vogels zijn de vale gier, de aasgier en de lammergier, de steenarend, de sneeuwhoen(’s zomers gevlekt en ’s winters spierwit) en de veel grotere “auerhoen.