Wandelen Cantal

W
Wandelen in de Cantal

Wandelen in de Cantal is fantastisch!

Wij hebben prachtige wandelingen in de Cantal voor je klaarliggen met Nederlandse beschrijving. Je komt langs pittoreske dorpjes, watervallen, hele mooie bloemen en geweldige uitzichten. En wat een rust! Anderen kom je bijna niet tegen.

De wandelingen zijn beschikbaar in een gpx-bestand, zodat ze geschikt zijn voor je GPS of telefoon. Wandelen kan op alle niveaus van vrij eenvoudig tot pittige bergwandelingen.

Rust, ruimte, onthaasten en puur natuur. Ook hebben we een paar wandelingen uitgezet vanaf ons huis. Een kleine wandeling voor of na het eten of tussen het lezen van een mooi boek in onze tuin. Of een wat langere wandeling zonder dat je de auto nodig hebt.

Een gezonde basisconditie is belangrijk, en natuurlijk goed ingelopen wandelschoenen.

De Cantal is van oorsprong vulkanisch. De overblijfselen van deze miljoenen jaren oude vulkanen zijn nog overal in het landschap terug te vinden, waaronder de toppen van de Plomb du Cantal (1855 m) en de Puy Mary (1787 m). Vanuit het hart van de oude vulkaan zijn lieflijke dalen ontstaan met bergstroompjes, watervallen, en weilanden die rijk zijn aan bloemen. De flora is zeer rijk met meer dan 2000 soorten planten.

Ook de fauna is erg gevarieerd met hert, moeflon, ree, gems, marmot, arend, rode en zwarte wouw.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van mooie wandelingen bij ons in de buurt, maar we hebben nog veel meer andere wandelingen met verschillende lengtes en hoogteverschillen.

Le Plomb du Cantal

Een wandeling die tien autominuten van ons huis begint. Deze wandeling gaat naar de hoogste berg in de Cantal 1855m.

Hij is 7,5 km lang , duur 3h30. Schitterende uitzichten.

 

Fours de Peyre-Arse

Na twintig minuten rijden kom je bij de Grand site du puy mary, op het bovenste filmpje zie je een impressie van dit uniek wandelgebied. Het is een wandeling van 5h30 met 350m hoogteverschil, prachtig.

 

Puy Secheuse

Deze wandeling is mogelijk vanaf ons huis, 700m hoogteverschil, heel de dag.Je komt langs een grot troglodytique.

 

Chazes haut

De wandeling duurt 2h 45. Je gaat langs de Puy Griou. Deze rotsblokken hebben een heel speciaal hol geluid.

 

Cabrespine

Dit is een wandeling van 5h30, voor de echte bergwandelliefhebbers is dit een toppertje,heel divers, met prachtige uitzichten.

 

Bonnevie de Saint Antoine

Deze wandeling begint vanaf Murat een village mediavale, vijf minuten van ons huis. Een kleine sympatieke wandeling van 2 uur.

 

Het gebied rond onze chambre d’hôtes is een waar wandelparadijs. Kom je genieten bij ons?