Wandelen fietsen Berry Creuse gîtes

Actief

W
Wandelen of fietsen in de Berry

Ken jij de Berry? Het is een heerlijke streek om al wandelend of fietsend te ontdekken! En dat komt goed uit, want we hebben een ideaal arrangement …

Wandelen, fietsen of met de mountainbike

Al zoevend de heuvel af met de wind door je haren … Of geef je kuiten een elektrisch duwtje bij de heuvel op. Ontspanning door inspanning: heerlijk fietsen of mountainbiken in de Berry, in het groene hart van Frankrijk.

Liever met de benenwagen? Wij hebben prachtige wandelingen uitgezet waarbij je eindeloos kunt genieten van de stilte en de ruimte om je heen en van de gezonde frisse buitenlucht.

Als je dan moe en voldaan weer aankomt bij je verblijf, weet je dat je onderuit kunt zakken en later op de avond alleen maar hoeft aan te schuiven voor een lekkere maaltijd in een bijzondere verblijfplaats.

Drie locaties

Dit arrangement is gebaseerd op steeds twee nachten bij drie accommodaties, zes nachten in totaal dus. Op verzoek kun je dit uitbreiden naar drie keer drie nachten, dus negen nachten in totaal.

Na ontvangst met welkomstdrankje en diner ga je heerlijk slapen zodat je de volgende ochtend uitgerust aan je tocht kunt beginnen. Je krijgt een lunchpakket mee en aan het einde van de dag zien we je weer verschijnen en schuif je aan voor een heerlijk maal. De dag daarop vertrek je na het ontbijt naar de volgende accommodatie.

De wandeltochten

Tijdens deze meerdaagse wandelvakantie maak je een mooie tocht in de omgeving van de accommodatie waar je op dat moment verblijft. De wandeltochten zijn uitgezet door de eigenaren van de chambres d’hôtes waar je verblijft.

Je loopt over (asfalt)wegen, bosweggetjes, langs meertjes en door weilanden en bossen. De Berry heeft een heuvellandschap en het kan wel eens wat van je kuiten vragen. Je komt door stille gehuchtjes en soms heb je echt het gevoel alleen op de wereld te zijn.

We adviseren je om stevige wandelschoenen aan te trekken. De wandelingen zijn tussen de 15 en 20 km. Een redelijke conditie helpt zeker mee om deze gevarieerde wandelingen te maken.

De fietstochten

Ook bij het fietsarrangement hebben de eigenaren van de chambres d’hôtes mooie tochten in de regio van de accommodaties uitgezet. Deze tochten variëren in lengte tussen 40 en 60 km. De tocht voert je langs de toppen en dalen van de diverse heuvels. Hoe heerlijk om na het bereiken van de top je voeten op de trappers te laten rusten en je als het ware naar beneden te laten rollen …

Routes op de app

Zowel bij het wandel- als het fietsarrangement krijg je de routes aangeleverd via een app op je telefoon of desgewenst ontvang je een papieren versie.

De auto

Je auto blijft bij het eerste overnachtingsadres staan en op de laatste dag zorgen je gastheren en -vrouwen ervoor dat je weer bij je auto komt. Ga je toch met de auto op stap, dan kunnen ze jullie mooie uitstapjes aanbevelen.

Mountainbiketochten

Iedere locatie beschikt over een aantal zelfgemaakte mountainbikeroutes, maar het is ook mogelijk om routes te volgen die starten vanuit mountainbike-centra in de buurt van onze locaties.
Er is voor eenieder een passende tocht. De routes van de centra zijn bewegwijzerd en variëren in lengte (9 km tot 67 km) en in moeilijkheidsgraad. Ook onze eigen routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Alle routes zijn beschikbaar via een GPX bestand.

Veiligheid is belangrijk, dus zorg voor een goede uitrusting: een helm, handschoenen, sportieve kleding, bril en fietsschoenen. Ken je eigen fysieke vaardigheden en grenzen en word niet overmoedig.
Wij raden aan om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Denk ook aan een dekking voor ziekte of verwondingen.

Bagagevervoer

Op de derde en vijfde dag heb je de keuze om naar de volgende accommodatie te wandelen. Deze tochten zijn tussen de 15 en 20 km. Maak je geen zorgen over je bagage: deze zullen wij kosteloos naar de volgende accommodatie brengen.

Ook als je wil fietsen naar je volgende accommodatie zorgen wij kosteloos voor je bagagevervoer. We gaan er wel vanuit dat je je eigen (mountainbike)fietsen meeneemt. We adviseren e-bikes of anders fietsen met een aantal versnellingen, want de heuveltjes lijken vlak, maar vergis je niet … Een helm is hier niet verplicht maar wel aan te raden.

De Berry

De streek Le Berry ligt in de departementen Indre, Cher en het noordelijk gedeelte van de Creuse, in Midden Frankrijk. De Berry heeft een aangenaam klimaat en de mensen zijn bijzonder gastvrij. Omdat hier weinig industrie is, vind je hier de schoonste lucht van Frankrijk. De beroemde schrijfster George Sand heeft hier geleefd en in vele van haar boeken roemde zij de adembenemende natuur en de rust.

De Berry is nog niet echt ontdekt door het massatoerisme, terwijl er toch een aantal pareltjes te vinden zijn. De natuur is nog ongerept en biedt aan de wandelaar en fietser prachtige vergezichten.

Op cultureel gebied is er ook van alles te ontdekken: oude kastelen, zoals bijvoorbeeld Château de Sarzay, leuke dorpjes en stadjes zoals La Châtre, abdijen (Prieuré d’Orsan), Museum van George Sand, tuinen, burchten, te veel om op te noemen.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor 7 dagen / 6 nachten zijn € 660 per persoon.

De 7-daagse reis is inclusief

  • 6 x een overnachting in een charme-verblijf met
  • 6 x een ontbijt, een lunchpakket en een driegangendiner (inclusief wijn)

De kosten voor 10 dagen / 9 nachten zijn € 990 per persoon

De 10-daagse reis is inclusief

  • 9 x een overnachting in een charmeverblijf met
  • 9 x een ontbijt, een lunchpakket en een driegangendiner (inclusief wijn).

Meer weten?

Klik dan hier en stuur Fransje Fortanier van Les 2 Tulipes een berichtje, door bij de eigenaargegevens te klikken op ‘Stuur een email’.