Een B&B in Le Lot, met het historische stadje Rocamadour

Ontdek de prachtige natuur en historische plaatsjes langs de rivier de Lot vanuit een vakantiehuis in Le Lot. Dit is een departement in het zuiden van Frankrijk in de regio L’Occitanie. Door het departement stroomt een gelijknamige rivier, die langs verschillende mooie historische plaatsjes en onder prachtige bruggen door stroomt. Le Lot heeft leuke plaatsjes en indrukwekkende bouwwerken, en dus ook veel om te ontdekken.

  Bekijk ons aanbod

  Op zoek naar gîtes in Lot?

  Zoek Gîtes

  Ontdek Le Lot vanuit een vakantiehuis

  In Le Lot zijn prachtige historische plaatsjes te vinden, die omringd worden door indrukwekkende natuur. Zo is er Rocamadour dat in het dal van de rivier de Lot ligt. Het plaatsje is gebouwd bij een hoge kalkklif, waar boven op een fort staat. Er staan in de rest van het stadje nog verschillende andere mooie historische bouwwerken. Vroeger was het een belangrijke plaats op de pelgrimsroute. De stad ziet er prachtig uit en is ook een van de meest bezochte plaatsjes in Frankrijk.
  In dezelfde vallei ligt ook het dorpje Saint-Cirq-Lapopie. Het is een van de Plus Beaux Villages de France. Doordat het dorp geïsoleerd ligt, is het oude karakter van het plaatsje goed bewaard gebleven. Vandaag de dag kun je tijdens een wandeling door het dorpje deze historie dan ook nog goed terugzien aan de versterkte stadspoorten, vakwerkhuizen, hobbelige straatjes en een mooie zestiende-eeuwse kerk.
  De hoofdstad van Le Lot is Cahors en ligt bij de rivier de Lot. Er zijn een aantal indrukwekkende middeleeuwse bruggen te zien, zoals de Pont Valentré, die zelfs op de werelderfgoedlijst staat.
  Er zijn nog veel meer mooie pittoreske plaatsjes in het departement, zoals Loubressac en Carennac. Ook is een mooi kasteel als Château de Castelnau-Bretenoux zeker het bezoeken waard.

  De natuur van Le Lot
  Behalve interessante historie heeft Le Lot ook mooie bezienswaardigheden in de natuur. Zo zijn er in het departement verschillende grotten te vinden. Er is de Gouffre de Padirac, die met een diepte van 77 meter een van de diepste grotten van Frankrijk is. De grot is met een opening van een doorsnede van meer dan 40 meter zeer indrukwekkend. Daarnaast stroomt er ook een rivier doorheen waar je met een gondel overheen kunt varen. Ook de Grotte du Pech Merle, een prehistorische grot met muurschilderingen en druipstenen, is interessant om te bezoeken.
  Maar er zijn nog een heel aantal andere plekken in de natuur van Le Lot die leuk zijn om te verkennen: het apenbos La Fôret des Singes, Het Parc Naturel Régional des Causses du Quercy met het glooiende landschap, de rivier de Lot met zijn verschillende zijrivieren en meer.

  Vind op onze site jouw vakantiehuis in Le Lot en ontdek het allemaal.

  Bekijk ons aanbod

  Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

  Genieten van het goede leven op het Franse platteland