Tarn gîtes

Ontdek de fijnste gîtes en de mooiste plekken in de Tarn

Ontdek de ongerepte natuur, historische steden en bastidedorpen vanuit fijne gîtes in de Tarn. Een prachtig departement waar natuur en geschiedenis elkaar ontmoeten. Ook was het een van de eerste gebieden in Frankrijk waar wijn werd verbouwd, en dat doen ze hier gelukkig nog steeds!

Op Gîtes Wijzer vind je:

  • Fijne gîtes in de Tarn
  • De leukste plaatsjes en mooiste natuurgebieden in de Tarn

Fijne gîtes in de Tarn

Genieten van al het moois dat de Tarn te bieden heeft, dat doe je natuurlijk het liefst vanuit een fijne gîte, in alle rust à la campagne! Waar de eigenaar in de buurt is en Nederlands spreekt. En je alles kan vertellen over de omgeving …

Benieuwd? Klik hier of onderstaand!

Bekijk ons aanbod

Op zoek naar gîtes in Tarn?

Zoek Gîtes

Op vakantie in de Tarn? Dit is er te doen!

In de Tarn komen geschiedenis en natuur samen. Laaf je aan de sporen die het verleden heeft achtergelaten, en geniet van de schoonheid van het landschap.

Dorpen en steden

In de Tarn vind je prachtige steden en dorpen.

Zo staat de prachtige stad Albi op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een van de parels van Frankrijk. Dwaal langs de oevers van de Tarn en door de smalle straatjes met de historische vakwerkhuizen, bewonder de stadspaleizen en bezoek het bekende museum Toulouse Lautrec en de immense kathedraal Saint-Cécile.

Castres wordt wel het ‘Kleine Venetië van de Languedoc’ genoemd. Met zijn kleurrijke historische huizen langs de rivier, zijn stadspaleizen en zijn smalle straatjes is het een schilderachtig stadje. En er is een fantastisch Goya museum! Bijna dagelijks zijn er markten, op zaterdag is er de traditionele markt.

Het middeleeuwse stadje Cordes-sur-ciel is ook bijzonder. Het doet zijn naam eer aan. Het ligt bovenop een rots, en het uitzicht vanaf daar is spectaculair. Het ligt in een cirkel naast de andere bastidedorpjes Puycelci, Bruniquel, St Antonin Noble deVal en Penne.

Natuur

Ook aan mooie natuur ontbreekt het niet in de Tarn. Zo is er de Montagne Noire, een middelhoge bergketen. Laaf je al wandelend en fietsend aan ongerepte natuur en fraaie landschappen met bossen in het noordelijke gedeelte, en wijngaarden, struikgewassen en olijfbomen in het zuidelijke gedeelte.

Bijzonder is Le Sidobre, het grootste granietplateau van Europa. Je kan uren wandelen in dit fascinerende landschap met zijn prachtige en betoverende rotsformaties. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

En wat is het prachtig wandelen in de Tarn-vallei, met zijn vriendelijk meanderende rivier. Je vindt er middeleeuwse kastelen en pittoreske dorpen. Je kan er verschillende mooie wandeltochten maken.

Dan heb je nog het Parc Naturel Régional du Haut-Languedoc, een uitgestrekt natuurgebied met glooiende bossen, diepe meren, een ruig gebergte en lieflijke wijngaarden. Het is er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Je loopt door ongerepte natuur, eeuwenoude cultuur en leuke dorpjes.

Wijn

Ben je een liefhebber van wijn, dan moet je zeker naar Gaillac. Dat is sowieso een goed idee, want het is een prachtig plaatsje. Er wordt hier al sinds de zesde eeuw wijn verbouwd, en er komen zeldzame en heerlijke wijnen vandaan. Je kan er wijndomeinen bezoeken, wandelen door de wijngaarden en wijn- en oogstfeesten beleven. Volg de wijnroutes langs de wijngaarden en verken ondertussen de dorpen en geniet van het landschap.

En als je dan toch in Gaillac bent, maak dan een boottocht van Gaillac naar Toulouse!

Golf

Ook voor de golfers onder ons is het departement de Tarn een feestje! Het weer is er heerlijk, en er zijn veel goed onderhouden golfterreinen, bijvoorbeeld rond Albi en Castres.

Bekijk ons aanbod

Persoonlijke, kleinschalige en authentieke B&B’s en vakantiehuizen door heel Frankrijk.

Genieten van het goede leven op het Franse platteland